Αντάρτικο από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τους πλειστηριασμούς – Άρον άρον ο Στουρνάρας αφαιρεί «κρυφές» διατάξεις

«Πολεμικό» είναι το κλίμα που επικρατεί στην αίθουσα της Βουλής όπου συνεδριάζουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες προκειμένου να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ εξέφρασαν ήδη αντιδράσεις δημιουργώντας τριγμούς από το εσωτερικό της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα ο λόγος για τον «ξεσηκωμό» τους είναι ορισμένες κρυφές διατάξεις οι οποίοι επιχειρούνται

να περάσουν μέσα από το νομοσχέδιο. Η συζήτηση εξελίχθηκε εκρηκτική και τελικά διεκόπη η συνεδρίαση για να αφαιρεθούν οι συγκεκριμένες διατάξεις.

Οι «γαλάζιοι» βουλευτές εξέφρασαν πρώτοι τις αντιρρήσεις τους με την πρώην υπουργό, Ντόρα Μπακογιάννη να υποστηρίζει πως η κυβέρνηση αδικεί ένα καλό νομοσχέδιο. Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, λέγοντας: «Οι διατάξεις που σας ανάγκασαν να βάλετε ξεπερνούν και τις αντοχές των πιο καλόπιστων υποστηρικτών της κυβέρνησης».

Άλλος βουλευτής που εξέφρασε αντιρρήσεις ήταν ο Γιάννης Ιωαννίδης ο οποίος είπε πως θα πρέπει να αποσυρθούν όσες διατάξεις δεν είναι επίγουσες. Επιπλέον η Φεβρωνία Πατριανάκου τόνισε ότι «οι διατάξεις που προστέθηκαν ενισχύουν τον απίθανο Χάρη Θεοχάρη». Ο πρόσφατα επαναπατρισμένος Κώστας Μαρκόπουλος τόνισε: Αδικείται την προσπάθεια που κάνει ο υπουργός όταν μέσα στο νομοσχέδιο ευνοείται τις ΠΑΕ.

Οι αντιδράσεις ωστόσο δεν ήρθαν μόνο μέσα από την κυβέρνηση, αλλά και από τον κυβερνητικό εταίρο, το ΠΑΣΟΚ, καθώς υπήρξαν ενστάσεις σχετικά με διατάξεις που προσπάθησαν να περάσουν τα υπόλοιπα υπουργεία στο νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς. Ο Πάρις Κουκουλόπουλος υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει μόνο τις επείγουσες διατάξεις, για τις άλλες είπε πως οι πράσινοι βουλευτές είναι από επιφυλακτικοί έως αρνητικοί. Από πλευράς Χαριλάου Τρικούπη, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Θάνος Μωραΐτης, επιτέθηκε συγκεκριμένα κατά του υπουργού Ανάπτυξης, λέγοντας πως η κυβέρνηση δεν σέβεται την Βουλή με τις διαδικασίες του κατεπείγοντος, με την οποία έχει κατατεθεί το νομοσχέδιο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επίσης εξέφρασε τις αντιρρήσεις του κάνοντας λόγο για πονηρές διατάξεις οι οποίες δεν είναι δυνατόν να ψηφιστούν. Ο Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε ότι έτσι όπως φέρνει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο ευτελίζεται κάθε έννοια δημοκρατίας.

Φωτογραφία: ΙnΤimeΝews

Keywords
Τυχαία Θέματα