«Ανοίγει» ο διάλογος για την υγεία μετά τη συνάντηση Σαμαρά – γιατρών ΕΟΠΥΥ

Με την απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ να συνεχίζεται μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου, το προεδρείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, παρουσία των υπουργών Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Οι γιατροί έθεσαν στον πρωθυπουργό όλα τα θέματα που αφορούν στην υγεία και την περίθαλψη των πολιτών, μεταξύ αυτών και το ζήτημα του ΕΟΠΥΥ.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, στη σύσκεψη με το προεδρείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) έγινε μια «πολύ εποικοδομητική συζήτηση», με τον κ. Σαμαρά να ζητά από την ηγεσία του υπουργείου να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια, ώστε να ικανοποιηθεί η ανάγκη των γιατρών η μεταρρύθμιση να πραγματοποιηθεί με τον πιο ομαλό τρόπο

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΙΣ, το προεδρείο θέτει το ζήτημα της υγειονομικής κρίσης που υπάρχει στη χώρα, την αποδυνάμωση των δημοσίων δομών υγείας, τα προβλήματα επιβίωσης των μικρών και μεσαίων ιδιωτικών ιατρείων και εργαστηρίων, καθώς επίσης τα αυξανόμενα προβλήματα που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Βλασταράκος, εξέφρασε την εκτίμηση πως ο πρωθυπουργός έλαβε υπόψη του τις θέσεις των γιατρών, τονίζοντας πως ο δίαυλος επικοινωνίας είναι ανοικτός. Σύμφωνα με τον κ. Βλασταράκο, ο ΠΙΣ θα μεταφέρει στους γιατρούς τη θέση του Πρωθυπουργού, επισημαίνοντας ότι αρχίζει ένας εποικοδομητικός και γόνιμος διάλογος.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, η μεταρρύθμιση στην οποία στοχεύει ο υπουργός Υγείας σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σχετίζεται με απολύσεις προσωπικού, με κατάργηση δομών και συγχωνεύσεις, χωρίς ρεαλισμό, βασιζόμενη μόνο στη λογική λογιστικών δημοσιονομικών προσαρμογών.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα