Ανοιχτά τα καταστήματα όλες τις Κυριακές! – Τι θα συμβεί με τα πολυκαταστήματα

Επιταχύνονται οι διαδικασίες για την απελευθέρωση της αγοράς, με το πρώτο σημαντική απόφαση που περνά Κυβέρνηση, να είναι εκείνη που θέλει όλα τα καταστήματα (κάτω των 250 τ.μ.) να μένουν ανοιχτά όλες τις Κυριακές του χρόνου, ενώ τα πολυκαταστήματα τις 10 Κυριακές εκείνες που συνδέονται με τις μεγάλες γιορτές της χώρας (Χριστούγεννα, Πάσχα και περίοδοι εκπτώσεων).

Η συγκεκριμένη αλλαγή του προγράμματος λειτουργίας των καταστημάτων, έρχεται μετά την αντίστοιχη απαίτηση της Τρόικας, η οποία και επιμένει

πως τα μέτρα αυτά, θα πρέπει να συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί ως τις 13 Μϊου, προκειμένου να απελευθερωθεί η δόση των 2,8 δισ. ευρώ (συν 6 δισ. ευρώ) βήθειας, που συμφωνήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ετσι το θέμα μεταφέρεται στη Βουλή η οποία θα κρίνει τελικώς αν τα μικρά εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά – προαιρετικά – 52 Κυριακές τον χρόνο και θα νομοθετήσει τους νέους κανόνες λειτουργίας της αγοράς.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείο Ανάπτυξης η σχετική νομοθετική πρόταση θα κατατεθεί στη Βουλή κι αυτή θα αποφασίσει. Εκεί αναμένεται όλα τα κόμματα να πάρουν θέση.

Επίσης οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η πρόταση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου για την δημιουργία Τράπεζας για ΜμΕ φαίνεται να μην προχωρά καθώς ο κ. Horst Reichenbach διευκρίνισε σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των μικρομεσαίων ότι δεν μπορεί να υλοποιηθεί μια τέτοια πρόταση, όπως αναφέρει το tovima.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα