Ποιοι είναι οι Αγγελόπουλοι – Κάνουν τον Θρύλο αυτοκράτορα μετά από χρόνια αφάνειας

Επανέφεραν τον Ολυμπιακό στην κορυφή της Ευρώπης με τρόπο επιβλητικό. Τον έκανα -ξανά- μεγάλη ομάδα και κέρδισαν τον σεβασμό όλων. Ο Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος έπαιξαν καθοριστικότατο ρόλο στο να κερδίσει ξανά η πειραϊκή ομάδα την θέση που της αξίζει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Όλα ξεκίνησαν το 2004 όταν και τα δύο δύο αδέλφια αποφάσισαν να επενδύσουν στον μπασκετικό Ολυμπιακό. Η συμβολή θα ήταν όχι μόνο οικονομική

αλλά και υποστηρικτική. Η ποιοτική αναβάθμιση της ομάδας ήρθε σχετικά γρήγορα και η ΚΑΕ Ολυμπιακός χρόνο με τον χρόνο αναβαθμιζόταν. Τίτλοι όμως δεν έρχονταν.

Οι Αγγελόπουλοι μόλις το 2009 κατάφεραν να γίνουν απόλυτοι κυρίαρχοι στην ΚΑΕ λαμβάνοντας το management και της μετοχές της ομάδας. Από τότε ο Ολυμπιακός ήταν και πάλι πρωταγωνιστής σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο δρόμος προς την κορυφή όμως δεν ήταν εύκολος. Οι τίτλοι που είχε τόσο ανάγκη ο ομάδα και ο κόσμος δεν έρχονταν και τα δύο αδέλφια δέχονταν πολλές επιθέσεις από τους φιλάθλους του Θρύλου.

Από το 2006 ο Ολυμπιακός, επιστρέφει σε τροχιά διεκδίκησης του πρωταθλήματος συμμετέχοντας συνεχόμενα στους τελικούς (2006, 2007, 2008, 2009, 2010). Η διοίκηση του συλλόγου ξοδεύει πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά και φέρνει στην ομάδα παίχτες αναγνωρισμένης αξίας όπως οι Τζος Τσίλντρες και Λίνας Κλέιζα, που μαζί με ταλαντούχους Έλληνες και ξένους αθλητές όπως οι Γιάννης Μπουρούσης, Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, Νίκολα Βούισιτς, Μίλος Τεόντοσιτς και Θοδωρής Παπαλουκάς οδηγούν την ομάδα στον δρόμο των επιτυχιών. Το 2008 και το 2009 είναι φιναλίστ του Κυπέλλου, ενώ σημαντική επιτυχία είναι η συμμετοχή του στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα το 2009, που ουσιαστικά σηματοδοτεί την επιστροφή του, μετά από 10 χρόνια, στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Παράλληλα, κατακτά την πρώτη θέση του πρωταθλήματος στην κανονική περίοδο με 25 νίκες και 1 ήττα, επίδοση που την καταρίπτει την σεζόν 2010-11, με το απόλυτο 26-0, που αποτελεί ρεκόρ στη σύγχρονη ιστορία του θεσμού (μετά το τελευταίο αήττητο πρωτάθλημα του Άρη το 1987-88).

Το 2010 επιστρέφει στους τίτλους με την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας, ενώ στην Ευρώπη φτάνει στον τελικό της Ευρωλίγκα, όπου χάνει το τρόπαιο από τη Μπαρτσελόνα. Την επόμενη σεζόν έρχεται στην ομάδα ο Βασίλης Σπανούλης και αυτή κατακτάει το δεύτερο συνεχόμενο Κύπελλο Ελλάδας και 9ο συνολικά στην ιστορία της, ενώ ηττάται στους τελικούς του πρωταθλήματος. Την σεζόν 2011-12 η ομάδα αλλάζει φιλοσοφία και μειώνει δραστικά τον προϋπολογισμό της.

Στηριζόμενη κυρίως σε νεαρούς Έλληνες παίχτες όπως οι Κώστας Παπανικολάου, Κώστας Σλούκας και Βαγγέλης Μάντζαρης, αλλά και εμπειρότερους παίχτες όπως οι Βασίλης Σπανούλης και Γιώργος Πρίντεζης κατακτά την Ευρωλίγκα στην Κωνσταντινούπολη με προπονητή ξανά τον Ντούσαν Ίβκοβιτς σε έναν ανεπανάληπτο τελικό, όταν επέστρεψε στο παιχνίδι έχοντας μειονέκτημα 19 πόντων στο 28ο λεπτό και κέρδισε με 62-61, πετυχαίνοντας το νικητήριο καλάθι εφτά δέκατα του δευτερολέπτου πριν τη λήξη του αγώνα με τον Πρίντεζη.

Στις εγχώριες διοργανώσεις χάνει το Κύπελλο Ελλάδας αλλά επιστρέφει στην κορυφή της ελληνικής καλαθοσφαίρισης κατακτώντας το Πρωτάθλημα Ελλάδας ύστερα από 15 χρόνια, νικώντας στους τελικούς τον Παναθηναϊκό με συνολικό σκορ νικών 3-2 και στέφεται πρωταθλητής Ελλάδας μέσα στο κατάμεστο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Το 2013, ο Ολυμπιακός κατακτά για δέυτερη συνεχόμενη φορά, και τρίτη στην ιστορία του το Πρωτάθλημα Ευρώπης, νικώντας στον τελικό του φάιναλ φορ την Ρεάλ Μαδρίτης με 100-88.

Ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος

Οι ήρωες του Ολυμπιακού ανήκουν στην επί γενεές επιχειρηματική οικογένεια των Αγγελόπουλων. Προτιμούν την ήσυχη ζωή και δεν προκαλούν τα φώτα της δημοσιότητας. Είναι φαν της Μυκόνου αλλά όχι λόγω μόδας. Στο νησί των ανέμων βρίσκεται από παλιά το σπίτι της οικογένειας.

Τα δύο αδέλφια έχουν επίσης περίπου κοινή πορεία στις σπουδές, μια πορεία που καταλήγει σε μεταπτυχιακά στη Βοστόνη στα Οικονομικά -πτυχίο στο Deree για τον Παναγιώτη και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στην ΑΣΟΕΕ για τον Γιώργο, που ακολούθησε στις σπουδές τον πατέρα του Κωνσταντίνου. Και οι τρεις, μάλιστα, έχουν υπηρετήσει θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό.

Οι δυό τους είναι πολύ δεμένοι μεταξύ τους και δεν είναι τυχαίο πως κάθονται πάντα δίπλα όταν βλέπουν αγώνες τόσο του μπασκετικού όσο και του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού.

Πάντα βρίσκουν χώρο για κοινωνική προσφορά χωρίς όμως να επιδιώκουν την προσωπική προβολή, όπως δείχνουν και τα 12 εκατ. ευρώ που δώρισε αμέσως μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού η «Χαλυβουργική» στον λογαριασμό για τους πληγέντες.

Τόσο ο οικογενειακός όσο και ο φιλικός κύκλος των δύο ανδρών χαρακτήρισε πριν από χρόνια, τρέλλα την επένδυση στον Ολυμπιακό. Η αλήθεια είναι πως μετά από μερικά χρόνια, το 2011 για την ακρίβεια, άρχισαν να απογοητεύονται. Οι επιτυχίες που περίμεναν δεν έρχονταν και η δυσαρέσκεια ήταν έντονη παρά τα πολλά εκατομμύρια ευρώ που είχαν ξοδέψει. Ευτυχώς για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό μπάσκετ, τα δύο αδέρφια δεν έκανα πράξη τις εξαγγελίες τους για αποχώρηση από την ομάδα. «Αηδιασμένοι αποχωρούμε, με πόνο καρδιάς, από τον Ολυμπιακό μας και το Ελληνικό Μπάσκετ» είπαν τότε αφήνοντας σαφείς αιχμές για την στάση της διαιτησίας απέναντι στον Ολυμπιακό.

Ο Παναγιώτης «επωφελήθηκε» από την ανάμειξή του στον αθλητισμό, καθώς γνώρισε και νυμφεύθηκε την γνωστή βολεϊμπολίστρια Ελευθερία Κούκου. Οι δυο τους παντρεύτηκαν σε μια σεμνή τελετή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος και η σύζυγός του, Ελευθερία Κούκου

Από την άλλη, ο Γιώργος Αγγελόπουλος μετρά ήδη επτά χρόνια γνωριμίας με τη γυναίκα του, αλλά δέθηκαν με τα δεσμά του γάμου λίγο μετά την ιδιοκτησία της ΚΑΕ ολυμπιακός, το 2008. Ο Γιώργος Αγγελόπουλος γνώρισε την Ιωάννα Στάχτου σε ένα αποκριάτικο πάρτι φίλων στα Βριλήσσια και, όπως αποδείχτηκε, η μέρα αυτή ήταν καθοριστική για τη μετέπειτα πορεία τους στη ζωή.

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος και η σύντροφός του Ιωάννα Στάχτου

Μετά από πολλά «σκαμπανεβάσματα» και πολλές δυσκολίες ο Ολυμπιακός καθιερώνεται ως μία από τις καλύτερες ομάδες που πέρασαν ποτέ από το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Οι φίλοι όχι μόνο του Θρύλου αλλά ολόκληρη η φίλαθλη Ευρώπη υποκλίνεται στο μεγαλείο των Πειραιωτών ανοίγοντας την όρεξη για ακόμη περισσότερες επιτυχίες.

Στην ανακοίνωσή τους καλούν τον κόσμο να συμμεριστεί την ευτυχία των παικτών και να συμμετάσχει στο γλέντι.

Ο μαέστρος της επιτυχίας, Γιώργος Μπαρτζώκας

Αναλυτικά όσα είπαν οι ισχυροί άνδρες της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ:

«Συγχαρητήρια στον κόουτς, τον κ. Μπαρτζώκα. Είμαστε υπερήφανοι για τον Ολυμπιακό και αυτά που έχουμε πετύχει. Τι άλλο να πούμε; Παλεύαμε όλο το χρόνο. Πρέπει να μείνει αυτός ο κορμός. Το μυαλό μας αυτή τη στιγμή φτάνει μέχρι αύριο το απόγευμα όπου γύρω στις 18:30-19:00 θα φτάσουμε στην Ελλάδα.

Το πήραμε όπως το θέλαμε και το ονειρευόμασταν. Το αξίζαμε! Ο κόσμος ήταν καταπληκτικός. Ήρθαν 5.000 άνθρωποι κάτω από δυσμενείς συνθήκες. Αυτή είναι η Ελλάδα και έτσι θα τα καταφέρουμε. Άξιζε τον κόπο που ήρθαν γιατί σήμερα γράφτηκε ιστορία. Όσοι δεν το έκαναν μπορούν να έρθουν αύριο στο αεροδρόμιο. Το γλέντι τώρα ξεκινάει, αλλά πρέπει να κρατήσουμε δυνάμεις και για αύριο στην Αττική οδό».

Keywords
ολυμπιακος, καε, ελλαδα, συμμετοχή, φορ, deree, ασοεε, προσφορες, βριλήσσια, κινηση στους δρομους, παναθηναικος, ομαδα διας, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, μπουρουσης, Καλή Χρονιά, Θόδωρος Αγγελόπουλος, αγγελοπουλος, ολυμπιακοί αγώνες, Τελετή Λήξης, πυρκαγιες, γιωργος αγγελοπουλος, ξανα, ασοεε, γυναικα, ηττα, θητεια, ιβκοβιτς, κωνσταντινουπολη, μπαρτσελονα, μπασκετ, νησι, ρεαλ, αγωνες, αεροδρομιο, αξιζει, αξιζε, αττικη, βρισκεται, βριλήσσια, γλεντι, δευτερο, δεκατα, διοικηση, δρομος, ευρω, ευτυχια, ειπαν, ελευθερια, επτα, επιτυχια, ερχεται, ευρωπη, ζωη, ηρωες, θοδωρης παπαλουκας, θοδωρης, ιωαννα, καε, καε ολυμπιακος, κυκλος, κυπελλο, κορμος, κουκου, ληξη, μαεστρος, μακρια, μυαλο, ναυτικο, ομαδα, παντα, οικογενεια, ουσιαστικα, πολεμικο ναυτικο, πτυχιο, ρεαλ μαδριτης, ρεκορ, ρολο, σεζον, συμμετοχή, σλουκας, σοφοκλης, σπιτι, τεοντοσιτς, τριτη, φτανει, φορ, φορα, deree, φιλοι, κωνσταντινου, κωστας, κωστας παπανικολαου, μεινει, ομαδες, παιχνιδι
Τυχαία Θέματα