Άνεργοι 55.000 ιδιωτικοί αστυνομικοί λόγω διαφωνίας υπουργείων

Περισσότεροι από 55.000 ιδιωτικοί αστυνομικοί παραμένουν σε εκκρεμότητα εξαιτίας μια «νομικού περιεχομένου διαφωνίας» ανάμεσα σε φορείς των υπουργείων Παιδείας και Δημόσιας Τάξης, λόγω της οποίας δεν έχουν πιστοποιηθεί οι εργαζόμενοι στη ιδιωτική ασφάλεια.

Συγκεκριμένα, από τις αρχές Οκτωβρίου όλοι οι εργαζόμενοι ως σεκιούριτι θα πρέπει να έχουν περάσει από υποχρεωτική εκπαίδευση και να έχουν πιστοποιηθεί επαγγελματικά μέσω τίτλου που χορηγείται μετά από εξετάσεις που διενεργεί ο Εθνικός Οργανισμός

Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) σε συνεργασία με το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας ( ΚεΜεΑ) που υπάγεται στο υπουργείο Δημοσίας Τάξης.

Περίπου 6.000 άτομα πρόλαβαν να πιστοποιηθούν, ενώ πριν δύο μήνες οι εξετάσεις πιστοποίησης σταμάτησαν σε εφαρμογής του Ν. 4186/13, και περισσότεροι από 55.000 ακόμα παραμένουν σε εκκρεμότητα. Στελέχη του ΚεΜεΑ θεωρούν ότι η εφαρμογή του νέου νόμου για την Παιδεία δεν επηρεάζει τις εξετάσεις των σεκιούριτι και σε κάθε περίπτωση οι εξετάσεις θα έπρεπε να συνεχιστούν, καθώς δεν προβλέπεται ρητά η κατάργησή τους. Από την πλευρά τους, στελέχη του ΕΟΠΠΕΠ αντιτείνουν, μεταξύ άλλων επιχειρημάτων, ότι ο οργανισμός συντηρείται από ιδίους πόρους και ως εκ τούτου δεν θα είχε λόγο να καταργήσει τις εξετάσεις (από τις οποίες εισπράττει χρήματα) εάν δεν θεωρούσε ότι παραβιάζεται ξεκάθαρα η νομοθεσία.

Oι αρμόδιοι φορείς εμφανίζονται έτοιμοι να δώσουν προσωρινή λύση, ενώ αναμένεται εντός των επόμενων ημερών η υπογραφή απόφασης Δ.Σ. του ΕΟΠΠΕΠ σχετικά με τροπολογία που θα πρέπει να συνταχθεί και να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή προς ψήφιση. Παράλληλα, ο ΕΟΠΠΕΠ αναμένεται να προτείνει στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης παράταση των ισχυουσών αδειών σεκιούριτι μέχρι να λυθεί το πρόβλημα. Χθες, ανάλογη πρόταση για «αυτοδίκαιη παράταση των αδειών εργασίας μέχρι να εκδοθεί η πρώτη πιστοποίηση» απέστειλε στο υπουργείο και ο ΚεΜεΑ.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα