Αναπληρωτής διευθυντής του ΔΝΤ: Μάθαμε από τα λάθη του πρώτου μνημονίου

Σε μια σημαντική παραδοχή προχώρησε ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της ΔΝΤ Ντέιβιντ Λίπτον, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Μάθαμε από τα λάθη που έγιναν κατά το πρώτο μνημόνιο, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι αυτά θα μπορούσαν να αποφευχθούν» .

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Die Welt

με αφορμή την επίσκεψή του στη Γερμανία, το στέλεχος τους διεθνούς οργανισμού, επισημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει σημειώσει «τεράστια πρόοδο» όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις στην ελληνική οικονομία και την εξυγίανση των δημοσιονομικών.

Παράλληλα όμως τονίζει ότι θα πρέπει να γίνουν ακόμη πολλές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις προκειμένου η Ελλάδα να σταθεί ξανά στα πόδια της. Σε επισήμανση του δημοσιογράφου που θέλει την Ελλάδα να παραπέμπει στις ευρωπαϊκές υποσχέσεις για ελάφρυνση των βαρών της εάν εκπληρώσει τους όρους του τρέχοντος προγράμματος, ο κ. Λίπτον επιβεβαιώνει ότι αυτό ισχύει και σημειώνει: «Αναμένουμε ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα τηρήσουν αυτές τις υποσχέσεις». Αυτό ήταν εξάλλου και προϋπόθεση για τη συμμετοχή του ΔΝΤ σε αυτά τα προγράμματα, διευκρινίζει.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα