Ανακρίνεται ο ηγέτης του Σιν Φέιν, Τζέρι Άνταμς, για δολοφονία του 1972

13:35 1/5/2014 - Πηγή: KoolNews

Μια υπόθεση που έρχεται από τα παλαιότερα ταραγμένα χρόνια της Βόρειας Ιρλανδίας αναβίωσε με τη σύλληψη, από την αστυνομία, του ηγέτη του Σιν Φέιν (πολιτικού σκέλους) του ΙΡΑ, Τζέρι Ανταμς.

Η αστυνομία της Βόρειας Ιρλανδίας ανακρίνει τον Τζέρι Άνταμς, αναφορικά με την απαγωγή και τη δολοφονία της Τζιν Μακόνβιλ στα τέλη του 1972. Αυτό ανακοίνωσε το κόμμα του, μετά

από ανακοίνωση που έδωσε στην δημοσιότητα η αστυνομία ότι οι επιθεωρητές που ερευνούν την υπόθεση έχουν συλλάβει έναν 65χρονο, χωρίς όμως να τον κατονομάζει.

Ο Τζέρι Άνταμς, αναφέρεται στην ανακοίνωσή του ότι είναι «αθώος όσον αφορά οποιαδήποτε πτυχή» της δολοφονίας της Μακόνβιλ, μιας χήρας μητέρας 10 παιδιών, η οποία απήχθη και δολοφονήθηκε από τον ΙΡΑ το 1972.

«Τον περασμένο μήνα ο Τζέρι Άνταμς δήλωσε ότι προτίθεται να έχει μια συνάντηση με την αστυνομία της Βόρειας Ιρλανδίας όσον αφορά την περίπτωση της Τζιν Μακόνβιλ. Η συνάντηση αυτή γίνεται απόψε», προσθέτει το Σιν Φέιν στην ανακοίνωσή του η οποία δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του.

Keywords
Τυχαία Θέματα