Αμούστακα παιδιά διασύρουν τη… Βασίλισσα (Ντόρμουντ – Ρεάλ 4-1)

Η ποδοσφαιρική πανδαισία της Τρίτης (Μπάγιερν – Μπαρτσελόνα 4-0), συνεχίστηκε και την Τετάρτη, με τους Γερμανούς να μην κάνουν απλά το 2 στα 2, αλλά κυριολεκτικά να διαλύουν τις δύο ισπανικές.

Η Ντόρτμουντ είχε να αντιμετωπίσει την γκρίνια των οπαδών της, μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης πως ο Μάριο Γκέτζε θα αγωνίζεται από τη νέα σεζόν στη μισητή Μπάγιερν Μονάχου. Τα τρομερά μωρά του Γιούργκεν Κλοπ, όμως, παρά την απειρία τους και τις ειδικές συνθήκες που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν (πανό εναντίον του Γκέτζε,

κάψιμο φανέλας) έδειξαν στη Βασίλισσα πως διαθέτουν σπάνιο μέταλλο.

Με τον Λεβαντόφσκι να εμφανίζεται σεληνιασμένος και να καρφώνει… 4 καρφιά στο φέρετρο της Ρεάλ, με τον Μουρίνιο να τα έχει χαμένα στον πάγκο και τον Γκέτζε να αναδεικνύεται σε μαέστρο μιας ομάδας-όνειρο.

Οι Γερμανοί πήραν από το πρώτο λεπτό τον έλεγχο του ματς, κατάφεραν να κλειδώσουν τα ατού της Ρεάλ κερδίζοντας το κέντρο και απασφαλίζοντας τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Το γκολ φαινόταν πως ήταν θέμα χρόνου για τους κιτρινόμαυρους, με τον Λεβαντόφσκι να αποδεικνύει γιατί αποτελεί ένα από τα πιο καυτά ονόματα στην Ευρώπη.

Ένα λάθος έκανε ο Χούμελς και από εκεί προήλθε το γκολ της ισοφάρισης με πάσα πάρε-βάλε του Ιγκουαϊν στον Κριστιάνο Ρονάλντο. Με το 1-1 πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδύτηρια και όλοι περίμεναν από τους μερένγκες να πάρουν τον έλεγχο του παιχνιδιού.

Ο Special One, όμως, αποδείχθηκε αδιάβαστος… Οι παίκτες της Ντόρτμουντ ήθελαν να δείξουν σε όλη την Ευρώπη πως δεν είναι ο αδύναμος κρίκος, ανάμεσα στους 4 φιναλίστ και πετυχαίνοντας άλλα τρία γκολ, έβαλαν τις βάσεις, όχι μόνο για να συμμετέχουν στον τελικό του Λονδίνου, αλλά να φαντάζουν και ως ισχυρό αουτσάιντερ.

17 λεπτά ήταν αρκετά για τον Γερμανοπολωνό επιθετικό, που πέτυχε το… αυθεντικό χατ τρικ (τρία γκολ σε ένα ημίχρονο).

Η Ρεάλ ελπίζει πλέον στο θαύμα. Σε μια εβδομάδα, μέσα στο Μπερναμπέου, θα πρέπει να παίξει όχι απλά ποδόσφαιρο, αλλά μπαλάρα, κάτι που δεν έκανε απόψε. Οι μερένγκες έκαναν μόλις μια ευκαιρία σε όλη τη διάρκεια του ματς και αυτή στο 89′.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως αυτή η βραδιά είναι ορόσημο και για τον Γιούργκεν Κλοπ, δημιουργό της ομάδας – θαύμα. Στην κοιλάδα του Ρουρ θα πρέπει να είναι ευτυχισμένοι που τον έχουν στις τάξεις της Μπορούσια. Αξίζει να θυμίσουμε πως δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τη στιγμή που ο νεαρός τεχνικός κλήθηκε να φτιάξει μια νέα ομάδα, κάνοντας παιδομάζωμα, αφού τα χρέη της Ντόρτμουντ είχαν φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη. Λίγα χρόνια μετά, αυτή η τσακισμένη ομάδα, χτυπάει την πόρτα του τελικού. Και μάλλον θα της ανοίξουν!

Δείτε τα γκολ…


Borussia Dortmund 4-1 Real Madrid Highlights από goalsandsoccer

Keywords
Τυχαία Θέματα