Αλλάζoυν οι συγκοινωνίες της Αθήνας – Δημιουργούνται δύο δίκτυα μεταφορών

Μεγάλες αλλαγές στις δημόσιες συγκοινωνίες της Αττικής φέρνει το νέο «Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας-Αττικής 2021» το οποίο προβλέπει τη δημιουργία και λειτουργία δύο βασικών δικτύων για τις μετακινήσεις στην πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με το σχέδιο το πρωτεύον δίκτυο θα βασίζεται στα μέσα μαζικής μεταφοράς και θα αποτελέσει τη ραχοκοκκαλιά

των μετακινήσεων στην Αττική ενώ το δεύτερο που αποτελείται από λεωφορεία και τρόλεϊ θα έχει συμπληρωματικό και κυρίως τροφοδοτικό χαρακτήρα στο κεντρικό δίκτυο.

Παράλληλα μεγάλες θα είναι οι αλλαγές και για τους κατοίκους των νοτίων προαστίων οι οποίοι θα απολαμβάνουν τις συνδυασμένες υπηρεσίες του μετρό του τραμ και της νέας σύραγγας Υμηττού που θα διευκολύνει την πρόσβαση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Μετά την επέκταση του μετρό στο Ελληνικό προχωρά ήδη η μελέτη για η επέκταση της γραμμής προς τη Γλυφάδα ενώ στο τραπέζι είναι και τα σχέδια για την προώθηση του Τραμ μέχρι την Βουλιαγμένη και βεβαίως τον Πειραιά που σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την υποδοχή του μέσου στους δρόμους του πρώτου λιμανιού.

Στο νέο σχέδιο δίνεται έμφαση στη βελτίωση προσβασιμότητας του πόλου ανάπτυξης πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού ενώ προτείνεται να αξιολογηθούν εναλλακτικές λύσεις εξυπηρέτησης με Μέσα Σταθερής Τροχιάς κατά τέτοιο τρόπο όμως ώστε να αποφεύγεται η αστική διάχυση στην περιοχή των Μεσογείων.

Παράλληλα μεγάλη έμφαση θα δοθεί στους άξονες Διαπεριφερειακής Σημασίας όπως η επέκταση της Αττικής Οδού προς το Λαύριο, η ελεύθερη Λεωφόρος Σταυρού-Ραφήνας από τον ανισόπεδο Κόμβο με την Αττική Οδό μέχρι τη διασταύρωση Ραφήνας και η σύνδεση με τη βόρεια Πύλη του «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Τέλος σχεδιάζεται και ο νέος αυτοκινητόδρομος Ελευσίνας (κόμβος Αγίου Λουκά) – Θήβας, ο οποίος με την παράλληλη νέα σιδηροδρομική σύνδεση θα αποφορτίσει Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας στο τμήμα Αθήνα-Υλίκη και θα διευκολύνει ιδιαίτερα τις εμπορευματικές μεταφορές.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα