Αλεξάντερ Πέιν – Οι Ελληνικές ρίζες του, η γνωριμία με τον Τζορτζ Κλούνεϊ και το ιαπωνικό «Πλαγίως»

Στον εξίσου ελληνικής καταγωγής Τζορτζ Στρουμπουλόπουλος μίλησε ο Αλεξάντερ Πειν, αναφέροντας πως το πραγματικό του όνομα είναι Παπαδόπουλος!

«Είμαι ένας Έλληνας από την Ομάχα» δήλωσε αστειευόμενος ο Πέιν και συνέχισε λέγοντας: «Οι παλιοί δεν θέλουν πολύ να μιλάνε για το παρελθόν αλλά ο παππούς μου έφτασε στην Ομάχα το 1912 με 1913, με το όνομα Νίκος Παπαδόπουλος. Μετά από μια εξέγερση εναντίον των Ελλήνων, άλλαξε το όνομά του το 1915. Δεν το έκανε Πούλος ή Πάπας, όπως πολλοί Έλληνες στην προσπάθειά τους να το μικρύνουν, αλλά το αμερικανοποίησε τελείως.»

O Πέιν μίλησε

και για τη στιγμή που γνωρίστηκε με τον Τζορτζ Κλούνεϊ, αλλά και για την κουβέντα που είχαν σχετικά με ρόλο.

Σε αυτή, ο βραβευμένος με Όσκαρ δημιουργός αναφέρθηκε στην πρώτη του συνάντηση με τον Κλούνεϊ στο κάστινγκ που έκανε για το «Πλαγίως», όταν και ο ο Αμερικανός ηθοποιός τού ζήτησε τον ρόλο του Τζακ, ενός αποτυχημένου ηθοποιού. Ο Πέιν θυμήθηκε ότι του είχε απαντήσει: «Θέλω να δουλέψω μαζί σου αλλά όχι σε αυτόν τον τον ρόλο, κανένας δεν θα πιστέψει στην ταινία πως ο πιο όμορφος και επιτυχημένος ηθοποιός θα είναι ένας loser ηθοποιός της τηλεόρασης».

Ένα απόσπασμα από το γιαπωνέζικο ριμέικ του «Πλαγίως» που βγήκε στον αέρα ανάγκασε τον σκηνοθέτη να ομολογήσει με απολαυστικό τρόπο: «Πήρα μια επιταγή των 75 χιλιάδων δολαρίων και τους έδωσα τα δικαιώματα και την ευχή μου. Αργότερα όταν μου έστειλαν την ταινία σε dvd, είδα περίπου 20 λεπτά: είναι τόσο κακή που δεν μπορείς να την δεις, δεν είναι καν κακή με αστείο τρόπο, είναι απαίσια.»

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα