Αλά γαλλικά! Συνταγή για κρεμμυδόσουπα από τον Τάσο Αντωνίου

Αν και ο καιρός σου δείχνει ακόμα το καλό του πρόσωπο, η επιθυμία σου για σούπες έχει ξεκινήσει! Σήμερα, ο κύριος του www.mamapeinao.gr, Τάσος Αντωνίου, σερβίρει γαλλική κρεμμυδόσουπα που θα σε εκπλήξει ευχάριστα.

Υλικά

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο4 κουταλιά της σούπας βούτυρο1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη1 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε ίσες λεπτές φέτες2 κουταλάκια του γλυκού θυμάρι φρέσκο2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις½ φλιτζ. λευκό κρασί 1 λίτρο ζωμό βοδινού
8 μικρές λεπτές φέτες ψωμί150 γραμμ. γραβιέρα τριμμένη ή άλλο σκληρό τυρίΑλάτιΦρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Προσθέτουμε το λάδι και το βούτυρο, να ζεσταθούν καλά. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το φρέσκο θυμάρι. Μαγειρεύουμε τα κρεμμύδια για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Κατόπιν προσθέτουμε τη ζάχαρη ανακατεύοντας συχνά μέχρι να καραμελώσουν και να πάρουν χρυσό χρώμα, για περίπου 20 λεπτά, προσέχοντας να μην καούν.

Τοποθετούμε το σκόρδο λίγο πριν ετοιμαστούν τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε με το αλεύρι, ανακατεύοντας. Ανεβάζουμε σε υψηλή φωτιά και σβήνουμε σιγά σιγά με το κρασί, πάντα ανακατεύοντας καλά.

Προσθέτουμε 1 λίτρο ζωμό βοδινό και καλύπτουμε την κατσαρόλα μέχρι να πάρει βράση, για περίπου 15-20. Μόλις η σούπα είναι έτοιμη, σερβίρουμε σε 4 μικρά, βαθιά μπολ.

Αλείφουμε με 1 κουταλιά βούτυρο και πασπαλίζουμε την τριμμένη γραβιέρα το καυτό φρυγανισμένο ψωμί ώστε να λιώσει. Προσθέτουμε από δύο φέτες βουτυρωμένο ψωμί στο κάθε μπολ με σούπα και σερβίρουμε αμέσως.

The post Αλά γαλλικά! Συνταγή για κρεμμυδόσουπα από τον Τάσο Αντωνίου appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα