Ακροδεξιά χαστούκια στον Σαμαρά από τα στελέχη του – Πιέσεις να διαγράψει τον Πολύδωρα

08:42 2/7/2013 - Πηγή: KoolNews

Απανωτά χτυπήματα δέχεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, λίγες μόλις ημέρες μετά την συμφωνία με το ΠΑΣΟΚ για την συγκυβέρνηση την οποία ήθελε να χρησιμοποιήσει ως εγγύηση σταθερότητας.

Επιμέλεια: Γιώργος Μιχαηλίδης

Το πρώτο «χτύπημα» ήρθε από τον Μάκη Βορίδη ο οποίος στο συνέδριο της ΝΔ έριξε τις ευθύνες για την καταστροφή της

χώρας στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Το ΠΑΣΟΚ αλλά και πολλά στελέχη του αποδοκίμασαν έντονα τις δηλώσεις βάζοντας «φωτιά» στα θεμέλια της συγκυβέρνησης.

Προτού ωστόσο καταλαγιάσει ο θόρυβος, ο Αντώνης Σαμαράς δέχθηκε άλλο ένα ιδεολογικό χτύπημα από δικό του στέλεχος, και μάλιστα ιστορικό για την Νέα Δημοκρατία. Ο Βύρων Πολύδωρας αυτήν την φορά ήρθε για να ταράξει ακόμα περισσότερα τα νερά και να στήσει την ΝΔ στον τοίχο δηλώνοντας πως το κόμμα του θα πρέπει να συνεργαστεί ακόμα και με την Χρυσή Αυγή προκειμένου να δημιουργηθεί ένα εθνικό μέτωπο κατά του εχθρού της Ελλάδας, που είναι η Τρόικα.

«Αμα ακούω εγώ, μποξ και πυγμαχία και πώς να εξουδετερώσουμε και να λιώσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη Χρυσή Αυγή, έλεος, είμαστε εκτός τόπου και χρόνου. Πώς να σας το πω καθαρά, εδώ χρειάζεται η ευρύτατη συνεννόηση για μια εθνική άμυνα» ανέφερε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

«Ακόμη περιμένω την αναδιαπραγμάτευση του Σαμαρά με την τρόικα», ανέφερε επίσης και διερωτήθηκε αν «θα μείνει αναπάντητη η συζήτηση για το βιώσιμο χρέος», είπε, κουρελιάζοντας ουσιαστικά το success story του πρωθυπουργού.

Απευθυνόμενος, μάλιστα, σε όσους είναι αντίθετοι με την Χρυσή Αυγή, ο κ. Πολύδωρας είπε: «Όσοι είστε αντίθετοι να πάτε να το βγάλετε από τον Άρειο Πάγο. Να κάνετε αίτηση να θέσετε το κόμμα εκτός νόμου όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, Γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν ηρεμούμε λιγάκι να δούμε τον πόνο μας και την κατάσταση μας;».

Εξαπολύοντας δε επίθεση στην τρόικα, άφησε αιχμές για τον τρόπο που διεξάγονται οι διαπραγματεύσεις, υποστηρίζοντας ότι «γίνεται προσπάθεια αλλά υποχωρούμε διαρκώς, δεν βλέπω ότι νικάμε στην διαπραγμάτευση», ενώ για τους εκπροσώπους της τρόικας είπε ότι «παραβιάζουν τους κανόνες της λογικής».

Ο σάλος που προκλήθηκε ήταν άμεσος με τις αντιδράσεις να έρχονται τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από την ίδια την ΝΔ, ενώ δεν έλειψε και το ειρωνικό σχόλιο της ίδιας της Χρυσής Αυγής.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η Χρυσή Αυγή απορρίπτει το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ, κάνοντας λόγο για «σενάρια επιστημονικής φαντασίας και «φαντασιώσεις νεοδημοκρατών».

Η Νέα Δημοκρατία μέσω της εκπροσώπου της, Άννας Ασημακοπούλου σχολίασε με ήπιο τρόπο τις δηλώσεις του Βύρωνος καταδικάζοντάς τες μεν χωρίς όμως να επιπλήξει το στέλεχός της δε.

«Περίεργη δήλωση... Γιατί είναι αυτονόητο, ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα μπορούσε ποτέ να συνεργαστεί με τους νεοναζί», είπε η κυρία Ασημακοπούλου.

Όπως ήταν αναμενόμενο την ευκαιρία άδραξε ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος σε ανακοίνωσή του τόνισε πως ο κ. Πολύδωρας ήρθε να αποσαφηνίσει την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο συνέδριο της ΝΔ στην οποία ο πρωθυπουργός έκανε λόγια για ανοικοδόμηση της Νέας Ελλάδας. «Θα χτιστεί χέρι χέρι με το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής» ανέφερε η Κουμουνδούρου.

«Τελικώς ο κ. Πολύδωρας είναι εκτός γραμμής ή η επίσημη ρητορική και πολιτική της Νέας Δημοκρατίας ευλόγως οδηγεί σε τέτοιου είδους συμπεράσματα;», διερωτήθηκε η Αξιωματική Αντιπολίτευση.

«Ανασκεύασε» ο Πολύδωρας

Μόλις αντιλήφθηκε τον σάλο που ξέσπασε από τις δηλώσεις του ο κ. Πολύδωρας επιχείρησε να αποσαφηνίσει όλα όσα είπε λέγοντας πως ουδέποτε μίλησε για συνεργασία με την Χρυσή Αυγή, αλλά για ένα μέτωπο στο οποίο θα συμμετέχει και η Χρυσή Αυγή, ενάντια στους Τροϊκανούς.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, συνέχισε την επίθεσή του ενάντια στον Αντώνη Σαμαρά λέγοντας πως «ακόμα περιμένω την αναδιαπραγμάτευση του Σαμαρά με την τρόικα» και σημείωσε πως «δανείζομαι τη γνώμη όσων μιλούν καθαρά για μη βιωσιμότητα του χρέους».

Ο πονοκέφαλος όμως δεν σταματά εκεί. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, δέχεται πιέσεις τόσο εντός όσο και εκτός του κόμματός του, προκειμένου να διαγράψει τον Βύρωνα Πολύδωρα. Η... χλιαρή αντίδραση της ΝΔ δεν φαίνεται πως ήταν αρκετή, ίσα ίσα έριξε λάδι στην φωτιά, δίνοντας πάτημα στους επικριτές της πολιτικής αλλά και της ιδεολογίας του πρωθυπουργού, πως συμπεριφέρεται σαν να αγνοεί τα όποια ακροδεξιά φαινόμενα και στοιχεία στο κόμμα του προκειμένου να αποκομίσει οφέλη από την δεξαμενή ψήφων της Χρυσής Αυγής.

Keywords
Τυχαία Θέματα