Αισιόδοξος ο Κατρούγκαλος – Τετάρτη ή Πέμπτη επιστρέφουν οι θεσμοί

12:57 6/3/2016 - Πηγή: KoolNews

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ αποκάλυψε ότι Τετάρτη ή Πέμπτη αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα οι επικεφαλής των κλιμακίων των δανειστών.

Ο υπουργός Εργασίας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία η οποία θα επιτρέψει την κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου μέσα στον Μάρτιο, μετά από στενή συνεργασία με τις τεχνικές ομάδες των θεσμών τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο κ. Κατρούγκαλος παραδέχτηκε επίσης ότι τα πιο δύσκολα ζητήματα, των ποσοστών

αναπλήρωσης και της εθνικής σύνταξης παραμένουν ανοιχτά, ενώ τόνισε πως η ελληνική πλευρά επιμένει στις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει για μη μείωση των κύριων συντάξεων και για διατήρηση του αναδιανεμητικού χαρακτήρα του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Διευκρίνισε πάντως ότι, σε αντίθεση με το περασμένο καλοκαίρι, η κυβέρνηση δεν βρίσκεται υπό τόσο μεγάλη πίεση, αφού πλέον δεν είναι η ίδια απομονωμένη, αλλά το ΔΝΤ. Ο κ. Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι το Ταμείο έχει διαφορετικές θέσεις από τους ευρωπαίους εταίρους και θα πρέπει να βρεθεί μία λύση για να επιτευχθεί η ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Όσο για τη δήλωσή του ότι είναι κομμουνιστής ο υπουργός Εργασίας δήλωσε περήφανος που ανήκει στην κυβέρνηση, καθώς προστατεύει τα αδύναμα και τα φτωχά στρώματα.

The post Αισιόδοξος ο Κατρούγκαλος – Τετάρτη ή Πέμπτη επιστρέφουν οι θεσμοί appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα