Αισιοδοξία, το μήνυμα του Ομπάμα, αλλά αδιέξοδο προς το παρόν στις διαπραγματεύσεις

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, προσπάθησε να δώσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας και να εμφανιστεί καθησυχαστικός προς τους πολίτες, καθώς συνεχίζονται οι πολιτικές συνομιλίες για να αποφευχθεί η πιθανότητα αθέτησης των οικονομικών υποχρεώσεων των Ηνωμένων Πολιτειών αυτή την εβδομάδα, λέγοντας ότι προσδοκά το δημοσιονομικό αδιέξοδο να επιλυθεί.

Ο Ομπάμα, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο WABC της Νέας Υόρκης, δήλωσε ότι η κίνηση προς μια δικομματική συμφωνία στη Γερουσία τον κάνει να πιστεύει πως σημειώνεται πρόοδος στο κρίσιμο ζήτημα.

«Η

προσδοκία μου είναι ότι οδηγούμαστε σε λύση, αλλά δεν έχουμε πολύ χρόνο», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέροντας επίσης ότι έχει προειδοποιήσει τους γερουσιαστές, για την κρισιμότητα της υπόθεσης.

Την ίδια ώρα οι ηγέτες των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων στην αμερικανική Γερουσία άρχισαν εκ νέου τις διαπραγματεύσεις για να αρθεί το αδιέξοδο, να αποτραπεί η χρεοκοπία και να επαναλειτουργήσουν οι κλειστές ομοσπονδιακές υπηρεσίες μετά την αποτυχία που προέκυψε λίγο νωρίτερα στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο Ντόν Στιούαρτ εκπρόσωπος του επικεφαλής της μειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία του Μιτς Μακκόνελ, δήλωσε: «Λαμβάνοντας υπόψη τα γεγονότα απόψε, οι ηγέτες αποφάσισαν να εργαστούν προς μια λύση που θα ανοίξει εκ νέου την κυβέρνηση και θα αποτρέψει τη χρεοκοπία και είναι αισιόδοξοι ότι μια συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί».

Ο εκπρόσωπος του Χάρι Ρέιντ επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία είπε επίσης ότι οι δύο ηγέτες «είναι αισιόδοξοι ότι μια συμφωνία είναι εφικτή». Όμως κανείς από τους δύο εκπροσώπους δεν έδωσε ένα πιθανό χρονοδιάγραμμα για την επίτευξη συμφωνίας.

Φωτογραφίες: SplashNews

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα