Αυξάνονται οι εργοδοτικές εισφορές – Στο τραπέζι και η νέα έκτακτη εισφορά

Οι δανειστές πιέζουν για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, τα νούμερα δεν βγαίνουν και η Κυβέρνηση μπροστά στο αδιέξοδο, για να μην αναγκαστεί να προχωρήσει σε σαρωτικές μειώσεις στις συντάξεις, επιλέγει ως ισοδύναμο την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών.

Πιο συγκεκριμένα η Κυβέρνηση προτείνει την επαναφορά των εργοδοτικών εισφορών στα επίπεδα που βρίσκονταν το 2012, πριν τις μειώσεις 1,1% και 2,9% αντίστοιχα, την οποία οι δανειστές απορρίπτουν σε πρώτη φάση ως αντιαναπτυξιακή.

Την ίδια στιγμή στο τραπέζι των συζητήσεων ξαναμπαίνει το θέμα της νέας εισφοράς υπέρ των ασφαλιστικών

ταμείων, την οποία πρώτος αποκάλυψε ο Υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος. Το υπουργείο Εργασίας προσπαθεί να εξασφαλίσει νέος πόρους, αφού βλέπει ότι η αύξηση των ορίων ηλικίας θα αποφέρει μέχρι το 2019 μόνο 530 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία φυσικά δεν φτάνουν για να καλύψουν τις τεράστιες τρύπες στο ασφαλιστικό.

Ακόμα όμως και στο ιδανικό σενάριο για την ελληνική πλευρά (να γίνουν δεκτές η αύξηση των εργοδοτικών εισφορών και η νέα έκτακτη εισφορά) πολύ δύσκολα θα γλιτώσουν το «μαχαίρι» οι συντάξεις. Στο πιο αισιόδοξο σενάριο οι μειώσεις μπορεί να μην φτάσουν στο 30% που υπολογίζει ο κ. Αλέξης Μητρόπουλος, σίγουρα όμως θα είναι πάνω από 8%.

The post Αυξάνονται οι εργοδοτικές εισφορές – Στο τραπέζι και η νέα έκτακτη εισφορά appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα