Αυτός είναι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Αθηναίων-Έργα και ημέρες του Γαβριήλ Σακελλαρίδη

08:59 1/2/2014 - Πηγή: KoolNews

O υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ για την διεκδίκηση της δημαρχίας του Δήμου Αθηναίων είναι και επίσημα ο Γαβριήλ Σακελαρίδης, που ανήκει στην νέα γενιά πολιτικών της αντιπολίτευσης.

Ο 33χρονος που είναι προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρας, έχει πλούσιο βιογραφικό στις οικονομικές επιστήμες ενώ δεν είναι πρωτάρης στην πολιτική αρένα καθώς το 2006 είχε διεκδικήσει

ξανά την δημαρχεία ως υποψήφιος του Συνασπισμού, ενώ το 2012 ήταν υποψήφιος βουλευτής.

Έχει σπουδάσει οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, και συνεχίζοντας τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Νέα Υόρκη είναι πια υποψήφιος διδάκτορας Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει τον αέρα του κοσμοπολίτη οικονομολόγου.

Γνωρίζει πολύ καλά τα οικονομικά δεδομένα της Ευρώπης, καθώς είχε υπάρξει και εισηγητής σε σεμινάρια του ΣΥΡΙΖΑ προς τους «συντρόφους», ο νεαρός οικονομολόγος αποτελεί τη σκιά του προέδρου. Έχει δώσει συνεντεύξεις σε διεθνή δίκτυα και εφημερίδες σχετικά με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό, ενώ από τη θέση του συντονιστή του τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του Συνασπισμού, ο νεαρός πολιτικός ξέρει από πρώτο χέρι τι θέλει ο πρόεδρός του - και κυρίως σε ποιους θέλει να μιλήσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα