Αυτόπτης μάρτυρας για τη φονική καραμπόλα: «Εύχομαι να μη ζήσει κανείς τέτοιο σκηνικό»

Για ολισθηρότητα του οδοστρώματος στην τελευταία φάση του φρεναρίσματός του έκανε λόγο ο αυτόπτης μάρτυρας οδηγός Μωρίς Σιακκής, μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο», λίγες ώρες μετά τη φονική καραμπόλα του Σχηματαρίου στην Εθνική Οδό, στην οποία έχασε τη ζωή της μια γυναίκα και τραυματίστηκαν επτά ακόμη άτομα.

Ο ίδιος δεν χτύπησε, αφού όπως εξήγησε πρόλαβε να διαπιστώσει ότι ήταν συγκεντρωμένα αυτοκίνητα στο μοιραίο σημείο αρκετά πριν το προσεγγίσει, αλλά κυρίως να παραμερίσει αποφεύγοντας τη σύγκρουση με το αυτοκίνητο που βρισκόταν πίσω του.

«Πρόλαβα να φρενάρω πριν πέσω πάνω σε κάποιο αυτοκίνητο. Στην τελευταία φάση του φρεναρίσματος γλίστρησα, δεν ξέρω αν ήταν από λάδια ή από πετρέλαιο, ή από την πίσσα που είχαν στρώσει - όπως είπε κάποιος μετά», πρόσθεσε σχετικά.

«Βγήκα από το αυτοκίνητο και είδα γύρω μου άλλα που ήταν ήδη τρακαρισμένα. Πριν βγω από το αυτοκίνητο έβγαλα τα αλάρμ για να ειδοποιήσω τους ερχόμενους. Κοίταξα τον καθρέφτη μου και είδα να έρχεται από πίσω αυτοκίνητο με μεγάλη ταχύτητα, οπότε αμέσως έκανα αριστερά όπου υπήρχε χώρος. Ο ερχόμενος έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω σε μπροστινό αυτοκίνητο, απογειώθηκε και έπεσε κάτω με την πόρτα. Βγήκα από το αυτοκίνητο και είδα ένα σκηνικό που εύχομαι να μην το ζήσει κανένας. Αυτοκίνητα τρακαρισμένα, φορτηγό με εγκλωβισμένο οδηγό, λεωφορείο με παιδιά τρακαρισμένο - ευτυχώς τα παιδιά φαίνονταν καλά στην Υγεία τους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο αυτόπτης μάρτυρας οδηγός.

Το συμβάν έλαβε χώρα στις 18:20 στο ρεύμα προς Αθήνα και ανάμεσα στα οχήματα που ενεπλάκησαν είναι 2 νταλίκες και 1 λεωφορείο που μετέφερε μαθητές από Λύκειο του Περιστερίου, μεταξύ των οποίων δεν υπάρχει τραυματίας.

Σήμερα το πρωί έγινε η ταυτοποίηση των στοιχείων της άτυχης 28χρονης από τους συγγενείς της. Όπως έγινε γνωστό, οι διασώστες κατάφεραν να την επαναφέρουν στη ζωή, αλλά η κατάστασή της ήταν εξαιρετικά κρίσιμη, από τα πολλαπλά τραύματα που έφερε, με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία της πνοή μέσα στο ασθενοφόρο.

Στο μεταξύ, την κατάσταση σοκ στην οποία είχε βρεθεί ένας από τους τραυματίες περιέγραψε η σύζυγός του μιλώντας στο «eviazoom.gr».

«Είχε εγκλωβιστεί μέσα στο φορτηγό του. Με έπαιρνε συνέχεια τηλέφωνο και καλούσε σε βοήθεια. Είναι καλά αυτή την στιγμή», είπε η γυναίκα και πρόσθεσε: «Πήγα και είδα που έγινε η καραμπόλα και έχω σοκαριστεί που είδα έτσι τα αυτοκίνητα. Ήταν τυχερός που κατάφερε και βγήκε από το φορτηγό».

Στην επιχείρηση απεγκλωβισμού μετείχαν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα, ενώ στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Τροχαίας και ασθενοφόρα.

Γερανοί απομάκρυναν από το οδόστρωμα τα οχήματα, πολλά από τα οποία είχαν μετατραπεί σε άμορφη μάζα σιδερικών, προκειμένου να δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία το εθνικό οδικό δίκτυο. Μέχρι αργά το βράδυ η κυκλοφορία των οχημάτων γινόταν μέσω παρακαμπτήριας οδού.

The post Αυτόπτης μάρτυρας για τη φονική καραμπόλα: «Εύχομαι να μη ζήσει κανείς τέτοιο σκηνικό» appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα