Αυτοί είναι οι 35 ισχυρότεροι στρατοί στον πλανήτη – Πουθενά η Ελλάδα, 8η η Τουρκία [λίστα]

Μπορεί να λένε πως το μέγεθος δεν μετράει, όμως όταν μιλάμε για στρατούς τότε όσοι τα λένε είναι... κομπλεξικοί.

Εντάξει η Ιστορία έχει διδάξει πως ούτε το μέγεθος ενός στρατού μετράει εάν δεν έχει την κατάλληλη τακτική και τα μέσα, ωστόσο σήμερα σε μία εποχή που τα μέσα είναι αυτά που φέρνουν το αποτέλεσμα δύσκολα μπορείς να αντιταχθείς σε αυτήν την άποψη.

Στους 35 πιο ισχυρούς στρατούς του κόσμου η Ελλάδα μπορεί να μην βρίσκεται ωστόσο σύμφωνα με το businessinsider.com και την έρευνά του στην λίστα με

τους 35 μεγαλύτερους στρατούς του κόσμου βλέπουμε πολλές χώρες που -ίσως οι ανυποψίαστοι- δεν το περιμέναμε, όπως η Ινδονησία, η Τσεχία και το Βέλγιο..

Για να καταρτιστεί η λίστα χρειάστηκε να συγκεντρωθούν ο αριθμός των στρατιωτών, των τανκ, των μαχητικών, των πυρηνικών και των υποβρυχίων που διαθέτουν. Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα ο ισχυρότερος στρατός του πλανήτη είναι ο αμερικανικός, με δεύτερο τον ρωσικό αλλά να ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής ο κινεζικός.

Εντύπωση πάντως προκαλεί και η Βόρεια Κορέα που και αν έρχεται τελευταία στην κατάταξη είναι πρωταθλήτρια στον αριθμό των υποβρυχίων καθώς διαθέτει 78.

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να μεγαλώσει

Keywords
Τυχαία Θέματα