Αυτοί είναι οι 22 φορείς του Δημοσίου που καταργούνται [λίστα]

Πόλεμο χαρακωμάτων έδωσαν για δεύτερη μέρα χθες βουλευτές της Aντιπολίτευσης, αλλά και της συμπολίτευσης, υπερασπιζόμενοι τη διατήρηση φορέων με ανύπαρκτο έργο τα τελευταία χρόνια ή υπερχρεωμένων οργανισμών που περιλαμβάνονταν στη λίστα των καταργούμενων ιδρυμάτων στο νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος, παρά το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υπερασπιζόταν το αυτονόητο της κατάργησης φορέων χωρίς αντικείμενο, ομάδα

βουλευτών υπερασπίστηκαν τη διατήρηση δομών - φαντασμάτων για...ιστορικούς ή τοπικιστικούς λόγους, καθώς κάποιοι είχαν έδρα στην εκλογική τους περιφέρεια.

Το κλίμα έντασης για τη μη κατάργηση οργανισμών επικράτησε στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις καταργήσεις και τις συγχωνεύσεις 23 οργανισμών, οι οποίοι εντέλει έγιναν 22. Κι αυτό, γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγκάστηκε να αποσύρει τη διάταξη που καταργεί το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού, μετά την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ. Βουλευτές της ΝΔ στο παρασκήνιο αντέδρασαν έντονα στην απόσυρση του συγκεκριμένου άρθρου, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ ότι υπερασπίζεται το προσωπικό που προσλήφθηκε επί των ημερών του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μάχη για τη διατήρηση φορέων έγινε για οργανισμούς - σφραγίδες, που δεν έχουν καμία δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια και λειτουργούν μόνο με διοικητικά συμβούλια και χωρίς προσωπικό.

Επωνυμία φορέαΝέο καθεστώς ΠροσωπικόΤΕΟ ΑΕ (ΑΕ)Κατάργηση και μεταφορά αρμοδιοτήτων στη ΓΓΔΕ130Οργανισμός Κωπΐδας (ΝΠΔΔ)Κατάργηση και μεταφορά των αρμοδιοτήτων του στην εποπτεύουσα περιφέρεια9Κεντρική Αγορά Πατρών (ΝΠΔΔ)Κατάργηση και μεταφορά των αρμοδιοτήτων του στην εποπτεύουσα Α.Δ.1Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΝΠΙΔ)Κατάργηση χωρίς μεταφορά αρμοδιοτήτων0Κεφάλαιο Επιχειρηματικών Συμμετοχών Υψηλής Τεχνολογίας (ΑΕ)Κατάργηση χωρίς μεταφορά αρμοδιοτήτων0Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Δικονομικών Μελετών (ΝΠΙΔ)Κατάργηση και μετατροπή του σε εργαστήριο στη Σχολή Νομικής του ΕΚΠΑ2Ενοποίηση Αρχαιολογικών Χωρών Αθήνας (ΑΕ)Κατάργηση με μεταφορά αντικειμένου στη ΓΔ Πολεοδομίας του ΥΠΕΚΑ26Οργανισμός Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών (ΝΠΙΔ)Κατάργηση 0Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΝΠΙΔ)Κατάργηση με μεταφορά αντικειμένου στη Δ/νση Γραμμάτων της Γεν. Δ.νσης Σύγχρονου Πολιτισμού της Γεν. Γραμ. Πολιτισμού2Εθνικό Ίδρυμα Μελετών Θεόδωρος Κολοκοτρώνης «Ο Γέρος του Μοριά» (ΝΠΙΔ)Κατάργηση χωρίς μεταφορά αρμοδιοτήτων0Διεθνής Ακαδημία Ελευθερίας (ΝΠΙΔ)Κατάργηση χωρίς μεταφορά αρμοδιοτήτων0Οργάνωση Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλ. Ιωαννίνων (ΝΠΔΔ) Κατάργηση και μεταφορά αρμοδιοτήτων στη Διεύθυνση Χωροταξίας του ΥΠΕΚΑ0Οργάνισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος Αθήνας (ΝΠΔΔ)Κατάργηση και μεταφορά αρμοδιοτήτων στη Διεύθυνση Χωροταξίας του ΥΠΕΚΑ4Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης (ΝΠΔΔ)Κατάργηση και μεταφορά αρμοδιοτήτων στη Διεύθυνση Χωροταξίας του ΥΠΕΚΑ0Μητροπολιτικός Φορέας Ανάπλασης και Διαχείρησης Προστατευόμενων Περιοχών Αττικής (ΝΠΙΔ)Κατάργηση και μεταφορά των αρμοδιοτήτων στην Περιφέρεια Αττικής4Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας Στρατού (Δημόσια υπηρεσία)Κατάργηση και συγχώνευση στον Ενιαίο Φορέα Αμυντικής Έρευνας και Τεχνολογίας (Δημόσια Υπηρεσία)0Κέντρο Εφαρμ. Τεχν. και Ανάπτυξης Αεροπορίας (Δημόσια Υπηρεσία)Κατάργηση και συγχώνευση στον Ενιαίο Φορέα Αμυντικής Έρευνας και Τεχνολογίας (Δημόσια Υπηρεσία)0Γραφείο Έρευνας και Τεχνολ. Εξελίξεων Ναυτικού (Δημόσια Υπηρεσία)Κατάργηση και συγχώνευση στον Ενιαίο Φορέα Αμυντικής Έρευνας και Τεχνολογίας (Δημόσια Υπηρεσία)0Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΝΠΔΔ)Κατάργηση και συγχώνευση σε ένα νέο ΝΠΔΔ με την επωνυμία Ενιαίο Ταμείο Εθνικής Άμυνας0Ταμείο Εθνικού Στόλου (Αυτοτελής Δημόσια Υπηρεσία) Κατάργηση και συγχώνευση σε ένα νέο ΝΠΔΔ με την επωνυμία Ενιαίο Ταμείο Εθνικής Άμυνας0Ταμείο Αεροπορικής Άμυνας (ΝΠΔΔ)Κατάργηση και συγχώνευση σε ένα νέο ΝΠΔΔ με την επωνυμία Ενιαίο Ταμείο Εθνικής Άμυνας0Ινστιτούτο Διεθνούς Δημοσίου Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων (ΝΠΙΔ)Κατάργηση και μεταφορά αρμοδιοτήτων στο Ινστιτούτο Διεθνούς και Αλλοδαπού Δικαίου0Σύνολο Φορέων: 22Σύνολο Προσωπικού: 178

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα