Αυτό το ρομπότ παίζει το πιάνο…στα δάχτυλα

Χρειάστηκαν δύο χρόνια έρευνας και εντατικής εργασίας. Αλλά σήμερα ο Μεξικανός Miguel Martinez Adad Genis-ένας νεαρός πτυχιούχος μηχανικός του Εθνικού Πολυτεχνικού Ινστιτούτου μπορεί να υπερηφανεύεται ότι κατασκέυασε το πλέον εξελιγμένο ρομπότ - πιανίστα στον κόσμο.

Άλλα τρία παρόμοια ρομπότ είχαν κατασκευαστεί έως σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες , την Ιταλία και την Κίνα αλλά ο Rohmus-όπως ονομάστηκε το ρομπότ αυτό- είναι το μόνο που έχει την δυνατότητα να κατεβάζει και να ανεβάζει τα δάχτυλά του ( κάμψη και έκταση ) αλλά και να τα ανοίγει και να τα κλείνει (προσαγωγή

και απαγωγή ) .

Αυτό του επιτρέπει να παίζει μελωδίες με μεγαλύτερη πολυπλοκότητα .

Για να το πετύχει αυτό ο νεαρός μηχανικός μελέτησε έρευνες σχετικές με τη φυσιολογία και την ανατομία του χεριού, την ανάλυση των κινήσεων και η λειτουργία τους. Στη συνέχεια μίλησε με καθηγητές πιάνου και πιανίστες οι οποίοι του έδωσαν πληροφορίες σχετικά με τις κινήσεις, την ταχύτητα και την δύναμη με την οποία θα πρέπει να πατούν τα πλήκτρα .

«Το προγραμμάτισα έτσι έτσι ώστε να ρυθμίζεται πόσο γρήγορα και και για πόσο χρονικό διάστημα θα πρέπει να πατάει τα πλήκτρα» λέει ο ίδιος ο κατασκευαστής.

Σημείωσε ότι το ρομπότ μπορεί να προσαρμοστεί για να παίξει σε οποιοδήποτε πιάνο ή συμβατικό πληκτρολόγιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα