Αυτό που γίνεται στην Γάζα δεν είναι πόλεμος

Η αλήθεια είναι πως το Μεσανατολικό δεν λύνεται με απλουστεύσεις και λαϊκισμούς. Εάν ήταν εύκολο θα είχε λυθεί εδώ και δεκάδες χρόνια.

Γράφει ο Γιώργος Μιχαηλίδης

Αυτό που γίνεται στην Γάζα δεν είναι πόλεμος. Είναι ό,τι έκανε ο Μουσολίνι όταν πήγε στην Αιθιοπία, έριξε χημικά και πυροβολούσε με τα πολυβόλα τους ιθαγενείς οι οποίοι αμύνονταν με ξύλινες ασπίδες και δόρατα.

Ωστόσο βλέποντας τα γεγονότα στην Λωρίδα της Γάζας

μου έρχεται στον νου η ιστορία του Δαυίδ με τον Γολιάθ, με το Ισραήλ να είναι αυτήν την φορά στην θέση του Γολιάθ. Και καθώς διάβαζα για τα νεκρά παιδιά των Παλαιστινίων μου ήρθε ένα παράδειγμα το οποίο αποτυπώνει αυτό που γίνεται εδώ και μέρες.

Ας δούμε λοιπόν.

Έρχεται ένας άνδρας σε αμαξίδιο και σου πετάει ένα παγωτό στην μούρη. Εσύ φανερά εκνευρισμένος, παίρνεις ένα ρόπαλο και τον ξυλοκοπείς μέχρι θανάτου.

Στην συνέχεια για εκδίκηση έρχεται ένας ακόμα ανάπηρος, ο αδερλφός του εκλιπόντα, και σου πετάει ένα τούβλο στο τζάμι του σπιτιού σου ενώ είναι στην αυλή σου. Τότε εσύ παίρνεις το ρόπαλο, τον ξυλοκοπείς -τον αφήνεις να ζήσει- και στην συνέχεια παίρνεις όλη την γειτονία και σκοτώνετε με τα ρόπαλά σας, τους υπερήλικες γονείς των δύο αναπήρων, τα ξαδέλφια τους και τα παιδιά τους.
Στην συνέχεια καταθέτεις μήνυση εναντίον του ανάπηρου επειδή σου έσπασε το τζάμι. Στο δικαστήριο λοιπόν υποστηρίζεις: «Μου έσπασε το τζάμι»

Παίρνεις ένα ρόπαλο και ξυλοκοπείς μέχρι θανάτου έναν ανάπηρο επειδή σου πέταξε το παγωτό στην μούρη. Μετά κι άλλος ανάπηρος έρχεται και σου κάνει το ίδιο στην αυλή του σπιτιού σου.

Τότε εσύ πρέπει να αμυνθείς του πατρίου εδάφους, παίρνεις το ρόπαλό σου, φωνάζεις όλους τους γείτονες και σκοτώνεις την μάνα, τα παιδιά και τα αδέρφια των δύο ανάπηρων που σε παρενόχλησαν.

Μετά πας στην Αστυνομία και κάνεις μήνυση στους δύο ανάπηρους για ακραία συμπεριφορά. Όταν αυτός και οι φίλοι του με δάκρυα στα μάτια σού λένε πως σκότωσες αθώο κόσμο εσύ με αφοπλιστική ψυχραιμία τους απαντάς: «Αυτοί ξεκίνησαν πρώτοι, αυτοί δεν σκέφτηκαν την ασφάλεια των δικών τους ανθρώπων, εγώ έπρεπε να αμυνθώ και να προστατεύσω το σπίτι μου».

Αυτά τα ολίγα. Το Ισραήλ κάνει εγκλήματα αυτήν την στιγμή και όποιος αντιτίθεται αυτό δεν είναι αντισημίτης. Ας τελειώνουμε με αυτήν την καραμέλα. Και αυτό που λέω δεν είναι λύση, ούτε πολιτική. Είναι απλά μία ανθρωπιστική προσέγγιση.

The post Αυτό που γίνεται στην Γάζα δεν είναι πόλεμος appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα