Αυτό είναι το καταστατικό της Εθνικής Αυγής – Τι γράφει, τι έχουν αφαιρέσει

17:05 5/2/2014 - Πηγή: KoolNews

Δήλωση ίδρυσης κόμματος με την επωνυμία «Εθνική Αυγή» κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής όπως επίσης και το καταστατικό του νέου κόμματος.

Η δήλωση κοινοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών και υπογράφτηκε από τον υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Μιχάλη Γιαννόγκωνα.

Το κείμενο του καταστατικού περιλαμβάνει 206 υπογραφές και είναι πανομοιότυπο

με εκείνο της Χρυσής Αυγής αν και έχουν διαγραφεί κάποια άρθρα από το προηγούμενο. Η Εθνική Αυγή θα κατέβει στις εκλογές μόνο αν αποκλεισθεί από την διαδικασία η ΧΑ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» το έμβλημα της Χρυσής Αυγής έχει αντικατασταθεί από ένα κεφαλαίο «Ε» το οποίο βρίσκεται εντός ενός κύκλου που περιέχει τον αρχαιοελληνικό μαίανδρο. Όσον αφορά την ιεραρχία, ο γενικός γραμματέας θα είναι πλέον πρόεδρος του κόμματος.

Στο καταστατικό της Χρυσής Αυγής αναφέρεται ότι το κόμμα «βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στο Εθνοκτόνο Μνημόνιο καθώς και ενάντια στην πληθυσμιακή αλλοίωση με τα εκατομμύρια λαθρομετανάστες και τη διάλυση της ελληνικής κοινωνίας την οποία συστηματικά προωθούν τα κόμματα του κατεστημένου και της λεγόμενης αριστεράς».

Στο καταστατικό της Εθνικής Αυγής αποφεύγονται τέτοιοι όροι και στις «Ιδεολογικές Αρχές του Κόμματος» αναφέρεται: «Το πολιτικό κόμμα Εθνική Αυγή είναι ένα κίνημα με χαρακτήρα λαϊκό, με πίστη στην εθνική ανεξαρτησία, στην ευημερία της πατρίδας μας, στην αξιοκρατία, στην κοινωνική Δικαιοσύνη και στην ιδεολογία του Εθνικισμού».

Στην ίδρυση της Εθνικής Αυγής αναφέρθηκε και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας σε συνέντευξη που έδωσε στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM 97,8:

Νίκος Χατζηνικολάου: Τώρα έρχομαι στο θέμα της Χρυσής Αυγής. Σήμερα είναι στο κέντρο των δημοσιευμάτων η Ελληνική Αυγή, η Εθνική Αυγή μάλλον, ένα…

Υπουργός: Μάλιστα, το είδα και εγώ.

Νίκος Χατζηνικολάου: Ένα νέο πολιτικό κόμμα που κατέθεσε αίτηση στον Άρειο Πάγο για την έγκριση των σημάτων του και που ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος ο Ηλίας Κασιδιάρης ότι είναι το εναλλακτικό όχημα στην περίπτωση που απαγορευθεί η λειτουργία της Χρυσής Αυγής. Μήπως αυτό αποδεικνύει, να το πω έτσι, ότι ο τρόπος αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής πρέπει να είναι κυρίως πολιτικός και όχι δικαστικός;

Υπουργός: Κύριε Χατζηνικολάου, δεν έχουμε επιλογή σε αυτό εμείς. Στην πραγματικότητα, με τη δραστηριότητά της η Χρυσή Αυγή επέβαλε στο κράτος του νόμου τον τρόπο αντιμετώπισής της. Στον βαθμό που υπάρχουν παρανομίες, στο βαθμό που υπάρχει - η Δικαιοσύνη βεβαίως το κρίνει τελικά, αλλά εγώ την άποψή μου την έχω εκφράσει - σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, δεν είναι επιλογή του κράτους δικαίου να το αγνοήσει και να περιοριστεί σε πολιτικά μέσα αντιμετώπισης, σε έναν πολιτικό διάλογο. Το κράτος δικαίου έχει υποχρέωση να επιβάλει τον νόμο. Και όταν η Χρυσή Αυγή παρανομεί, ο νόμος θα επιβάλλεται. Από κει και πέρα, αν μου επιτρέπετε και το σχόλιο, η δημιουργία, ή μάλλον η προσομοίωση της Χρυσής Αυγής με έναν άλλο σχηματισμό, μάλλον αποδεικνύει την αναγνώριση από αυτή την πλευρά ότι ο αρχικός σχηματισμός είχε ένα πρόβλημα. Δεν έχω δει κανένα άλλο κόμμα στην ελληνική ιστορία να το κάνει αυτό. Να αλλάζει το όνομά του και να πηγαίνει, τουλάχιστον από την μεταπολίτευση και μετά, και να λέγεται κάπως αλλιώς. Αυτό ομολογεί κάτι, κάτι δείχνει.

Νίκος Χατζηνικολάου: Προφανώς φοβούνται ότι μπορεί να υπάρξει απαγόρευση της λειτουργίας τους.

Υπουργός: Από την ελληνική δικαιοσύνη. Άρα σημαίνει ότι η ελληνική δικαιοσύνη σφάλλει ή ότι η Χρυσή Αυγή ήταν εγκληματική οργάνωση; Μάλλον το δεύτερο. Μάλλον και οι ίδιοι δηλαδή εμμέσως ομολογούν αυτό που νομίζω στην ελληνική κοινωνία πια, από τα δεκάδες αποδεικτικά στοιχεία…..

Νίκος Χατζηνικολάου: Πάντως ένα τμήμα της κοινής γνώμης και είναι αρκετά σημαντικό τμήμα γιατί βλέπω τις δημοσκοπήσεις, διατηρεί η Χρυσή Αυγή διψήφιους αριθμούς, είναι στο 10, 11, 12%

Υπουργός: Με προβολές, σε απόλυτα μεγέθη είναι χαμηλότερα

Νίκος Χατζηνικολάου: Εντάξει οι δημοσκοπήσεις είναι δημοσκοπήσεις. Πιστεύει ότι διώκεται πολιτικά η Χρυσή Αυγή. Πιστεύει δηλαδή ότι οι αποδείξεις που μέχρι στιγμής έχουν εμφανιστεί δημοσίως δεν είναι αρκετές για να στοιχειοθετήσουν την εικόνα της εγκληματικής οργάνωσης. Ας πούμε, δεν βρέθηκαν όπλα.

Υπουργός: Κύριε Χατζηνικολάου, με τη σειρά. Εμένα η εντύπωση που μου δίνεται είναι ότι αυτό το σημαντικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, της τάξης αν θέλετε του 10% το οποίο δηλώνει προτίμηση στη Χρυσή Αυγή, δεν το κάνει επειδή διαφωνεί με τον χαρακτηρισμό, το κάνει επειδή έχει απεριόριστη οργή για το πολιτικό σύστημα. Αν θέλετε το κάνει πιθανότατα εξαιτίας ακριβώς του χαρακτηρισμού. Το κάνει σαν μια μορφή τιμωρίας του πολιτικού συστήματος για όσα, κατά την άποψη αυτού του τμήματος της κοινωνίας, λανθασμένα έχει κάνει, έχει πράξει μέχρι σήμερα. Ο κόσμος, αυτός ο κόσμος τουλάχιστον, θέλει να τιμωρήσει το πολιτικό σύστημα. Και βρίσκει ποιος είναι ο πιο απορριπτικός για το πολιτικό σύστημα, σε αυτόν να δηλώσει προτίμηση. Από το να δηλώνω προτίμηση σε μια δημοσκόπηση μέχρι να ψηφίσω, υπάρχει μια τεράστια, τεράστια διαφορά. Ένα πολύ μικρότερο τώρα κομμάτι της κοινωνίας που αμφισβητεί το κατηγορητήριο δημοσίως, πιστεύω ότι το κάνει επειδή δεν αντιλαμβάνεται τη φύση της κατηγορίας. Η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και η σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης είναι διαφορετικό αδίκημα από την ίδια την αυτουργία σε μια δολοφονία ή σε κάτι άλλο. Αυτό προϋποθέτει κάποια στοιχειώδη νομική γνώση, την οποία πολύς κόσμος δεν την έχει και καταλήγει στο απλό ερώτημα, όπως σωστά το μεταφέρατε κι εσείς. Τον βρήκατε με το όπλο στο χέρι; Δεν τον βρήκατε. Άρα δεν είναι αυτός ο υπεύθυνος. Δεν είναι αλήθεια. Θυμίζω ότι ο Αλ Καπόνε ο μεγαλύτερος εγκληματίας όλων των εποχών συνελήφθη και καταδικάστηκε για παράλληλο αδίκημα όχι για το αδίκημα της δολοφονίας δεκάδων ανθρώπων.

Νίκος Χατζηνικολάου: Για φορολογικό αδίκημα.

Υπουργός: Το λέω γιατί είναι πολύπλοκα και τα νομικά ως επιστήμη.

Keywords
Τυχαία Θέματα