Αυτή είναι η πραγματική φωνή του κοριτσιού από τον «Εξορκιστή» [βίντεο]

Δεν ήταν μόνο η σκηνή με το σταυρό. Ούτε η σκηνή που δείχνει τη μικρή Μέγκαν να «ίπταται» πάνω από το κρεβάτι της κατά τη διάρκεια του εξορκισμού. Ούτε το στιγμιότυπο όπου στρίβει 360 μοίρες το κεφάλι της.Ήταν σίγουρα όλα αυτά, αλλά και πολλά άλλα: η ατμόσφαιρα, η μουσική, η σκηνοθεσία και η... φωνή. Η δαιμονισμένη Μέγκαν σίγουρα δεν είχε τη φωνή ενός δωδεκάχρονου κοριτσιού. Καθώς την είχε καταλάβει ο Δαίμονας, η φωνή που ακουγόταν ήταν οι δικιά του.

Οι συντελεστές της ταινίας γύρισαν κανονικά όλη την ταινία με τη Λίντα Μπλερ να μιλάει και στο τελικό μοντάζ η φωνή της δαιμονισμένης

πιτσιρίκας αντικαταστάθηκε από αυτήν της γνωστής και βραβευμένης με Όσκαρ ηθοποιού, Μερσέντες ΜακΚαίμπριτζ.

Ποια, όμως, ήταν η Μερσέντες ΜακΚαίμπριτζ;

Υπήρξε μία από τις σπουδαιότερες ηθοποιούς του ραδιοφώνου, του θεάτρου, του σινεμά και της τηλεόρασης. Πήρε Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα για τον Β' γυναικείο ρόλο στην ταινία «Όλοι οι άνθρωποι του βασιλιά» και ο Όρσον Ουέλες την αποκάλεσε «την σπουδαιότερη ηθοποιό του ραδιοφώνου».

Λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν την ιστορία που κρύβεται πίσω από τη συμμετοχή της ΜακΚαίμπριτζ στον «Εξορκιστή»: Η ΜακΚαίμπριτζ προσελήφθη για να κάνει τη φωνή του Δαίμονα στην ταινία του Γουίλιαμ Φρίντκιν, ο οποίος της υποσχέθηκε ότι το όνομά της θα μπει σε από τα πρώτα στους τίτλους της ταινίας. Στην πρεμιέρα, όμως, είδε το όνομά της να λείπει. Ο Φρίντκιν προσπάθησε να απολογηθεί, λέγοντας πως απλά «δεν πρόλαβε να το βάλει». Ήταν όμως αργά. Η Φρίντκιν δήλωνε πολύ απογοητευμένη, ενώ παράλληλα απευθύνθηκε στη Γουόρνερ Μπρος. Κέρδισε την υπόθεση και το όνομά της μπήκε στους τίτλους λίγα χρόνια μετά την κυκλοφορία της ταινίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα