Αυτή είναι η νέα ψυχοπαθολογική πάθηση από την οποία υποφέρουμε

Όσο εξελίσσεται η κοινωνία, εκτός από τις βάσεις του παρελθόντος πάνω στις οποίες έχει χτίσει τα σημαντικά της επιτεύγματα, κουβαλάει και παθήσεις πάνω στις οποίες δημιουργούνται νέες, όπως η πάθηση που έχει πλήξει το 80% των ανθρώπων παγκοσμίως.

Λέγεται «άπνοια λόγω mail». Η άπνοια είναι συνδεδεμένη με τον ύπνο συνήθως και χαρακτηρίζεται από την ξαφνική παύση της αναπνοής και παρατηρείται συνήθως στους παχύσαρκους.

Κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου άπνοιας, η έλλειψη οξυγόνου προκαλεί τον άνθρωπο

να έρθει σε μία διαδικασία πιο ελαφρού ύπνου έτσι ώστε ο οργανισμός να μπορέσει να επαναφέρει την αναπνοή.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι πολύ άνθρωποι δεν ξέρουν την πάθηση τους και τα συμπτώματα είναι η κούραση, το ξύπνημα με στεγνό λαιμό, έλλειψη μνήμης και συγκέντρωσης, πονοκέφαλοι, άγχος, κατάθλιψη και χαμηλή λίμπιντο.

Παρ’ όλα αυτά η άπνοια μπορεί να προκληθεί και από την απλή διαδικασία της γραφής ενός email.

Ο μπλόκερ Άνταμ Κλάρκ Έστες, παρατήρησε ότι χλόμιαζε όταν συγκεντρωνότανε στο να διαβάσει μία συγκεκριμένη σημαντική παράγραφο. Στη συνέχεια παρατήρησε ότι άρχιζε να του κόβεται η ανάσα και έκανε έρευνα για να δει τι του συμβαίνει. Ανακάλυψε ότι πάσχει από μία πάθηση που ονομάζεται «άπνοια email».

Ο συγκεκριμένος όρος χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από μία διευθύντρια της Apple, την Λίντα Στόουν η οποία περιέγραψε τι συμβαίνει.

Το κράτημα της αναπνοής, η αβαθής αναπνοή και η έντονη αναπνοή προκαλούνται από ένα συγκεκριμένο σημείο του νευρικού συστήματος. Όταν ενεργοποιείται το συγκεκριμένο σημείο, μπορεί να προκαλέσει ταχυκαρδία, διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία και προκαλείται έντονη εφίδρωση.

Επίσης η ίδια υποστηρίζει ότι περίπου το 80% των ανθρώπων πάσχει από άπνοια email και δεν το γνωρίζει.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα