Αυτή είναι η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις άδειες λειτουργίας των φαρμακείων

Σε απόφαση, η οποία μοιάζει με σολομώντειο λύση, κατέληξε η κυβέρνηση για τα φαρμακεία. Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, την οποία υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομίας και Υγείας, οι άδειες των φαρμακείων θα δίνονται στο εξής σε ιδιώτες, εφόσον το φαρμακείο

έχει τη μορφή ΕΠΕ και ένας εκ των συνεταίρων, με ποσοστό 20%, είναι φαρμακοποιός.

Η διαφοροποίηση σε σχέση με το αρχικό σχέδιο είναι ότι στα προαπαιτούμενα είχε τεθεί όρος για ΑΕ και όχι ΕΠΕ, ενώ τίθεται και περιορισμός για κάθε ιδιώτη, ο οποίος δεν μπορεί να αποκτήσει περισσότερες από πέντε άδειες. Ο περιορισμός αυτός, ωστόσο, θα ισχύσει μόνο για τη φετινή χρονιά, καθώς θα προστίθεται μία άδεια ανά έτος, ώστε το 2020 ο ανώτατος επιτρεπόμενος αριθμός αδειών θα φτάσει τις 10.

Παράλληλα, διατηρούνται τα πληθυσμιακά κριτήρια με ένα φαρμακείο ανά 1.000 κατοίκους, ενώ απαγορεύεται η χορήγηση άδειας σε νομικά πρόσωπα - εξαιρουμένων των συνεταιρισμών φαρμακοποιών, οι οποίοι είναι μέλη της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος και μόνο έπειτα από αιτιολογημένη απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Η εξέλιξη αυτή φαίνεται ότι ικανοποιεί, σε γενικές γραμμές, τους φαρμακοποιούς, οι οποίοι δεν προσανατολίζονται να αποφασίσουν αύριο τη συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων.

The post Αυτή είναι η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις άδειες λειτουργίας των φαρμακείων appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα