Αυτές τις τσάντες θα τις ερωτευτείς – Οι νικήτριες του Romantso μας παρουσιάζουν τα κομμάτια της σεζόν [εικόνες]

Η Δανάη Γαβρίλη και η Αλκυόνη Ματσουρδέλη γνωρίστηκαν σχεδιάζοντας τσάντες. Για άλλους… Γνωρίζοντας την δουλειά και την κατασκευή μίας τσάντας από το Α ως το Ω και αντλώντας αυτοπεποίθηση η μία από την άλλη αποφάσισαν να δουλέψουν μαζί για τον εαυτό τους. Πήραν μέρος στον διαγωνισμό της CURestartUp @ Romantso και έτσι κερδίζοντας ένα από τα πρώτα βραβεία βρέθηκαν να έχουν δωρεάν γραφείο στο Ρομάντσο στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας για 8 μήνες . Εκεί άρχισαν να φτιάχνουν τις τσάντες Lommer που έχουν ένα

ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: δεν ράβονται αλλά… συναρμολογούνται και είναι φτιαγμένες από ιδιαίτερα υλικά. Το γραφείο τους το κράτησαν μέχρι σήμερα και σε αυτό συστεγάζονται με άλλους νέους καλλιτέχνες και δημιουργούς.

Εκεί σχεδιάζουν και κατασκευάζουν τις τσάντες τους τις οποίες πωλούν μέσω του διαδικτύου στη Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό και κάνουν όνειρα να συνεργαστούν με μεγάλους σχεδιαστές και να ισχυροποιήσουν το brand τους.

Τα δύο νέα κορίτσια μιλούν το kool news.gr

Γράφει η Ελένη Λαζάρου

Πως ξεκίνησε η ιδέα σας;

Γνωριστήκαμε πριν δύο χρόνια κατά τη διάρκεια ενός project για το οποίο έτυχε να συνεργαστούμε. Το project διήρκησε 3 μήνες και ήταν αρκετοί για να καταλάβουμε ότι ο τρόπος συνεργασίας μας ήταν άρτιος και οι στόχοι μας κοινοί. Έτσι χωρίς να χάσουμε χρόνο, αποφασίσαμε να επενδύσουμε πρωτίστως η μία στην άλλη και να μαζί σε ένα προϊόν το οποίο να μπορούμε να παράγουμε οι ίδιες, να είναι καθημερινό, χρηστικό, εύκολα εξαγώγιμο, διαφορετικό και ιδιαίτερο. Όλα τα παραπάνω μας οδήγησαν στις τσάντες, ένα προϊόν με το οποίο δεν είχαμε ασχοληθεί στο παρελθόν ως σχεδιάστριες βιομηχανικών προϊόντων.

Τι ιδιαίτερο έχουν οι τσάντες που κατασκευάζετε;

Πάντα μας άρεσε να παίζουμε με τα υλικά και να τα προσαρμόζουμε σε διαφορετικές λογικές. Στόχος μας ήτανε να παντρέψουμε υλικά, να «εμπλέξουμε» τους χρήστες στον σχεδιασμό και την εμπειρία του design και φυσικά όλα αυτά να γίνονται εντός των πλαισίων των παραγωγικών μας δυνατοτήτων.

Μετά από αρκετούς πειραματισμούς και αφού μας ήταν αδύνατο να μάθουμε να ράβουμε, αποφασίσαμε να φτιάξουμε τσάντες που δεν θα ράβονται! Αυτή η ανάγκη μας οδήγησε στην τελική επιλογή του υλικού, το E.V.A., ένα αφρώδες πλαστικό, το οποίο μας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργούμε όγκους και διπλώματα απλά κουμπώνοντας τις πλευρές μεταξύ τους. Παράλληλα αυτό μας δίνει την ευελιξία να δίνουμε στους καταναλωτές μας την χαρά του παιχνιδιού της συναρμολόγησης και των συνδυασμών χρωμάτων ή και σχεδίων. Άλλα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι οι ζώνες ασφαλείας αυτοκινήτων και τα σχοινιά ιστιοπλοΐας.

Πως ξεκινήσατε και πως εξελίχθηκε η εταιρία σας;

Ξεκινήσαμε πριν από δύο χρόνια να δουλεύουμε την ιδέα και την ταυτότητα της εταιρίας. Είχαν περάσει λίγες μήνες όταν ακούσαμε για τον διαγωνισμό της CURestartUp @ Romantso και δηλώσαμε συμμετοχή στέλνοντας ένα videoμε την μέχρι τότε δουλειά μας. Βρεθήκαμε μέσα στους 4 νικητές και μπήκαμε στην οικογένεια του Ρομάντσο με ένα γραφείο δωρεάν για τους πρώτους 8 μήνες. Τότε μπήκε ο στόχος, μέσα σε αυτούς τους μήνες, να καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε τα πρώτα μας προϊόντα, να ιδρύσουμε την εταιρία και να συνεχίσουμε να στεγαζόμαστε στον χώρο του Ρομάντσο σε δικό μας γραφείο. Όπως και έγινε!

Το πρώτο σημείο πώλησης για την Lommer είχαμε την χαρά και την τύχη να είναι τα πωλητήρια του Μουσείου Μπενάκη, σημεία σταθμός για το ελληνικό design. Παράλληλα ξεχώρισαν και παρουσίασαν τη δουλειά μας κάποια onlinemagazines του εξωτερικού τα οποία έφεραν με τη σειρά τους νέες συνεργασίες με το εξωτερικό. Όλα τα παραπάνω συνέθεσαν σε μια δυνατή αρχή.

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας σας;

Η καλή προεργασία, η πολλή δουλειά, η επιμονή, η αισιοδοξία, οι καλοί συνεργάτες και η χημεία μεταξύ μας.

Μπορεί ένας νέος Έλληνας χωρίς κεφάλαιο να κάνει επιχείρηση και να πετύχει αν έχει μία καλή ιδέα;

Με πάρα πολλή προσωπική εργασία και υποχωρήσεις στην προσωπική του ζωή, μπορεί!

Τι συμβουλές έχετε να δώσετε σε νέους ανθρώπους που είναι απογοητευμένοι από την κατάσταση και ως διέξοδο σκέφτονται να φύγουν στο εξωτερικό;

Εμείς έχουμε την εύνοια να ασχολούμαστε με ένα επάγγελμα όπου σε μεγάλο ποσοστό μπορούμε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες εκεί που φαινομενικά δεν υπάρχουν. Για εμάς η «κρίση» είναι ένα καμένο έδαφος πάνω στο οποίο καλούμαστε να χτίσουμε, καμένο μεν έδαφος δε. Μια δεκαετία πριν δεν υπήρχε χώρος για νέους σχεδιαστές, υπήρχαν μόνο τα μεγάλα brands. Ίσως θα ξεπερνάγαμε τα όρια του ρομαντισμού αν υποστηρίζαμε ότι αυτό μπορεί να ισχύει για όλους και για όλα. Πιστεύουμε, όμως πως ισχύει για τους περισσότερους νέους και δημιουργικούς ανθρώπους, τουλάχιστον γι αυτούς που θέλουν να κάνουν κάτι δικό τους.

Ποια τα σχέδιά σας για το μέλλον;

Δουλεύουμε καθημερινά προκειμένου να δημιουργήσουμε μια μεγάλη, δυνατή ομάδα, να κάνουμε αξιόλογες συνεργασίες και να αποποιηθούμε κάποιους από τους άχαρους για εμάς ρόλους. Στα άμεσα σχέδια μας είναι να αναπτύξουμε το δίκτυο μας τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό με απώτερο σκοπό να βάλουμε κι εμείς το λιθαράκι μας στην προσπάθεια επαναπροσδιορισμού της χώρας μας.

The post Αυτές τις τσάντες θα τις ερωτευτείς – Οι νικήτριες του Romantso μας παρουσιάζουν τα κομμάτια της σεζόν [εικόνες] appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα