Άδωνις: Τις μεταρρυθμίσεις τις κάνουμε γιατί είναι σωστές όχι γιατί τις λέει το Μνημόνιο

Σαφή θέση υπέρ των μεταρρυθμίσεων που υλοποιούνται σε όλα τα επίπεδα πήρε ο Άδωνις Γεωργιάδης σημειώνοντας με νόημα πως το περιεχόμενό τους είναι σωστό και δεν γίνονται επειδή η χώρα μας βρίσκεται στο Μνημόνιο.

Ο υπουργός Υγείας μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ για τις αλλαγές που υλοποιούνται στον κρίσιμο τομέα της Υγείας και έκανε ειδική μνεία στο έργο της Τask Force

χαρακτηρίζοντας την τεχνογνωσία που προσφέρει ως «απολύτως απαραίτητη». «Ο αντιγερμανισμός στην Ελλάδα πουλάει πολύ. Η παροχή τεχνογνωσίας των Γερμανών, αλλά και της Τask Force, μας είναι απολύτως απαραίτητη. Ό,τι έκαναν αυτοί σε 20- 30 χρόνια, εμείς πρέπει να τα κάνουμε σε 2 – 3» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για δραστικό περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης λόγω των κυβερνητικών μέτρων, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «επί τουλάχιστον μια δεκαετία πληρώναμε 4 δισ. ευρώ ετησίως για φαρμακευτική, δηλαδή 40 δισ. ευρώ μιλάμε για κολοσσιαίο ποσό. Τώρα ξοδεύουμε το 1/3 της φαρμακευτικής δαπάνης» και σημείωσε πως κατανοεί πως με αυτόν τον τρόπο ξεβολεύονται κάποιοι.

Ακόμα, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως η αγορά του φαρμάκου λειτουργεί εύρυθμα, ενώ αναγνώρισε ότι ο ΕΟΠΥΥ έχει βασικές οργανωτικές αδυναμίες με τους υπαλλήλους που απασχολούνται σε αυτόν να βρίσκονται ακόμη στα παλιά ταμεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα