Αδειάζουν το Δημόσιο – Σε διαθεσιμότητα 10.092 εργαζόμενοι [εγκύκλιος]

Μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου πρέπει να φέρει σε πέρας ο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τη συμφωνία για το δεύτερο κύμα κινητικότητας στο Δημόσιο.

Όπως δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος, πάνω από 10.000 αναμένεται να τεθούν σε διαθεσιμότητα ενώ 2.114 εκπαιδευτικοί και 2.234 σχολικοί φύλακες άνοιξαν τον χορό της κινητικότητας τον περασμένο Ιούλιο. Η διαθεσιμότητα του «Σεπτεμβρίου» περιλαμβάνει 8.099 υπαλλήλους όμως ο αριθμός είναι μεγαλύτερος για να αποφευχθεί κάθε ενδεχόμενο μείωσης του αριθμού-στόχου σε περίπτωση που κάποιοι υπάλληλοι εξαιρεθούν την τελευταία στιγμή.

Ο υπουργός

Κυριάκος Μητσοτάκης έχει θεσπίσει δύο υπουργικές αποφάσεις για να πραγματοποιηθεί η διαδικασία της διαθεσιμότητας αξιοκρατικά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Οι παραμένοντες στο Δημόσιο θα πρέπει να έχουν προσληφθεί αξιοκρατικά, να ανταποκρίνονται στα ζητούμενα προσόντα, να συμπεριφέρονται σωστά στη δουλειά τους, ενώ βαρύτητα δίνεται και στη νέα γενιά των δημοσίων υπαλλήλων.

Τέλος η ανεξάρτητη αρχή του ΑΣΕΠ, θα βοηθήσει στη λήψη των αποφάσεων, αφού οι εργαζόμενοι που θα αποχωρίσουν δεν θα έχουν προληφθεί με διαγωνισμό, αλλά με αδιαφανείς διαδικασίες εκτός του ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα τα βήματα που παρουσιάζονται στην εγκύκλιο του υπουργείου και αφορούν την εφαρμογή του μέτρου είναι:

Αποφάσεις Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης για τη νέα δομή και τη στελέχωση των υπουργείων και των εποπτευόμενων φορέων τους.Έκδοση κοινών υπουργικών αποφάσεων για τη σύσταση και την κατάργηση θέσεων στις ανωτέρω δομές και ενημέρωση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.Απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τον αριθμό και τα προσόντα των υπαλλήλων που θα μετακινηθούν ανά φορέα υποδοχείς.Κατάθεση αιτήσεων, έλεγχος πιστοποιήσεων και συμπλήρωση πινάκων συνδρομής κριτηρίων από τους φορείς προέλευσης υπαλλήλων.Επιλογή υπαλλήλων που θα διατεθούν κατά σειρά προτεραιότητας από τους φορείς υποδοχής.Έκδοση υπουργικής απόφασης μετάταξης-μεταφοράς του υπαλλήλου στη νέα θέση.

Η όλη διαδικασία θα είναι υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ που θα μοριοδοτήσει με αντικειμενικά κριτήρια τους δημοσίους υπαλλήλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα