Washington Post: Γιατί οι Ρομά θεωρούνται απόβλητα στην Ελλάδα- Φοβούνται μετά την υπόθεση της Μαρίας

Στην κοινότητα των Ρομα που ζουν στην Ελλάδα και στον τρόπο ζωής τους επικεντρώνει το ενδιαφέρον της η Washington Post, η οποία επισημαίνει πως στους καταυλισμούς επικρατεί ανησυχία και πικρία για την υπόθεση της μικρής Μαρίας που βρέθηκε στα Φάρσαλα.

Επικαλούμενη πληροφορίες του Associated Press, η αμερικανική εφημερίδα

αναφέρει πως ο καταυλισμός των Φαρσάλων «βρίσκεται στο κέντρο μιας υπόθεσης απαγωγής ανήλικης, με ένα ζευγάρι Ρομά να κατηγορείται πως την απήγαγε». Στη συνέχεια το δημοσίευμα αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίοι ζουν οι Ρομά τονίζοντας πως είναι «φτωχοί άνθρωποι μέσα σε μια χώρα που μαστίζεται από την οικονομική κρίση, προσπαθούν να ζήσουν πουλώντας φρούτα, χαλιά, καλάθια και παπούτσια στις τοπικές αγορές. Λένε πως ήδη θεωρούνται από μερικούς να είναι κοινωνικά απόβλητα, κλέφτες και ζητιάνοι».

Ωστόσο οι Ρομά ανησυχούν ότι τα πράγματα γίνονται πολύ χειρότερα για αυτούς, καθώς «φοβούνται πως θα στιγματιστούν ως διακινητές ανηλίκων, ενώ βλέπουν αρνητικά την δημοσιότητα των τελευταίων ημερών και δηλώνουν αγανακτισμένοι από την αμέλεια του κράτους το οποίο κατηγορούν πως το μόνο που τους έχει παράσχει είναι τα προκατασκευασμένα σπίτια που αντικατέστησαν τις σκηνές στις οποίες ζούσαν».

Keywords
Τυχαία Θέματα