Video clips με fashion άποψη

Τα περισσότερα video clip είχαν ως στόχο να κάνουν τους καλλιτέχνες μουσικά είδωλα του πλανήτη. Κάποια όμως λειτούργησαν για λογιαριασμό της μόδας. 

Από τον Φροίξο Φυντανίδη

Η δημιουργία των video clips από το ξεκίνημά της είχε έναν ξεκάθαρο ρόλο: την προώθηση των τραγουδιών, των καλλιτεχνών και της (μουσικής) τηλεόρασης σε σχέση με το ραδιόφωνο. Όμως στα 30 χρόνια πορείας του video

clip κατάφεραν να επηρεάσουν και τo στυλ. Και αν δεν μας πιστεύεις δεν έχεις παρά να ξαναδείς αυτά τα video, για να θυμηθείς τον λόγο που και εσύ ντυνόσουν έτσι κάποτε!

Nirvana
Τραγούδι: Smells Like Teen Spirit (1991)
Κατά πολλούς ήταν το video της επανάστασης, για άλλους ήταν αυτό που έβαλε την grunge σκηνή στα καλύτερα σπίτια, για όλους όμως ήταν το video που μας γνώρισε τα Converse. Το 1991 όλοι απέκτησαν ένα All Star, ενώ οι maniacs άρχιζαν να κάνουν συλλογή στην ντουλάπα τους. Και αυτό το στυλ κρατάει μέχρι σήμερα.

Michael Jackson
Τραγούδι: Thriller (1982)
Ναι, η σκηνοθεσία του θύμιζε ταινία, αφού κράταγε παραπάνω από 13 λεπτά! Όμως αυτό που λάτρεψε όλος ο κόσμος (εκτός από τα χορευτικά) ήταν το κόκκινο δερμάτινο τζάκετ του Michael Jackson. Την επόμενη μέρα της προβολής του video clip δεν πρέπει να έμεινε κόκκινο δερμάτινο τζάκετ σε κανένα ράφι καταστήματος με ρούχα.

Justin Timberlake
Τραγούδι: Like I Love You (2002)
Μερικά πράγματα τα είχαμε ως δεδομένα σε αυτή τη χώρα – για να βάλεις σκουφάκι πρέπει απλά να χιονίζει. Δηλαδή στην Αθήνα μία στα 5 χρόνια. Τουλάχιστον μέχρι να δούμε τον Justin Timberlake στο «Like I Love You». Από εκεί και πέρα είτε με ήλιο, είτε με ζέστη δεν είχε καμιά σημασία. Ο σκούφος είναι must.

Green Day
Τραγούδι: American Idiot (2004)
Η επιστροφή των Green Day το 2004 με το American Idiot, δεν τους χάρισε μόνο επιτυχία, αλλά τους έκανε και fashion icon. Γιατί χωρίς να το πολυκαταλάβουν δημιούργησαν το new punk κίνημα. Στενά σκούρα τζιν, μαύρη στενή μπλούζα και μαύρα All Stars. Ναι όντως, ποιος δεν το έχει κάνει αυτό το ντύσιμο έστω και μία φορά;

The Offspring
Τραγούδι: Original Prankster (2000)
Ναι θα μου πεις ότι άλλοι το έκαναν καιρό πριν, αλλά το μεγάλο ξέσπασμα τότε ήρθε. Αθλητικά καπέλα φορεμένα ανάποδα, κοντομάνικα πουκαμισάκια και γενικότερα μια skate λογική, που μπορείς να τη δεις ακόμα και σήμερα κάνοντας μια βόλτα στο Σύνταγμα. Γιατί το κομμάτι δεν λέει πολλά, το look όμως…


Back Street Boys
Τραγούδι: I Want It That Way (1999)
Το σύνθημα είναι ένα: όσο πιο φαρδιά, τόσο πιο καλά. Φαρδιά παντελόνια, φαρδιές μπλούζες, φαρδιά παλτό. Και όλα έγιναν μόδα. Ακόμα και το μόνο μη φαρδύ που υπήρχε στο video clip: το αμάνικο t-shirt. Όσο κι αν δεν αρέσουν σε πάρα πολλούς, η αλήθεια είναι ότι το βλέπεις παντού το καλοκαίρι.


Franz Ferdinand
Τραγούδι: Take Me Out (2004)
Το group που μας τα ντυσίματά τους έκαναν περήφανους τους γονείς μας που τους ακούγαμε. Διότι από εκε

Keywords
Τυχαία Θέματα