To ΤΑΙΠΕΔ πούλησε το κτήριο της ΓΑΔΑ και ακίνητα υπουργείων για 145,81 εκατ. ευρώ

Στην Eurobank Properties μεταβίβασε το χαρτοφυλάκιο 14 ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ έναντι 145,81 εκατ. ευρώ, τα οποία θα εκμισθωθούν εκ νέου στο Δημόσιο για 20 έτη για 14 εκατ. ευρώ ετησίως αναπροσαρμοζόμενα.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η συνολική δομημένη επιφάνεια των ακινήτων ανέρχεται σε περίπου 189.000 τ.μ., από τα οποία περί τα 136.000 τ.μ. αντιστοιχούν στην ανωδομή και περίπου 53.000 τ.μ. σε υπόγειους χώρους.

Τα

πιο σημαντικά ακίνητα του χαρτοφυλακίου στεγάζουν:

Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε ακίνητο επί της οδού Ανδρέα Παπανδρέου 37 στο Μαρούσι.Το υπουργείο Υγείας, επί της Λεωφόρου Κηφισίας 39 στο Μαρούσι.Το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επί της Λεωφόρου Μεσογείων 96 στο Γουδί.Την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας 173 στην Αθήνα, ενώ τα υπόλοιπα ακίνητα βρίσκονται σε κεντρικές τοποθεσίες της Αθήνας και της περιφέρειας.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής αναμένεται περί το τέλος του έτους και θα συμβάλει στην περαιτέρω διασπορά του χαρτοφυλακίου ακινήτων της Eurobank Properties.

Keywords
Τυχαία Θέματα