To μεγάλο ρίσκο του iPhone 5

Οι φήμες γύρω από το πολυαναμενόμενο iPhone 5, οργιάζουν και ήδη γίνεται μεγάλη κουβέντα για το κατά πόσον η ανανεωμένη εμφάνισή του θα λειτουργήσει υπέρ ή κατά της Apple.

Από τον Άρη Βουρβούλια

Οι τελευταίες φήμες, που βασίζονται σε πολλές πηγές -όσο αξιόπιστες μπορούν να θεωρηθούν βέβαια αυτές, όταν είναι γνωστή σε όλους η άκρατη μυστικοπάθεια της Apple για κάθε καινούργιο project

της, που επρόκειτο να κυκλοφορήσει- αναφέρουν ότι το καινούργιο iPhone θα φέρει μία ριζική αλλαγή στο design του. Πράγμα διόλου συνηθισμένο, αφού έχουμε συνηθίσει σε έξυπνες μεν, συντηρητικές δε, αλλαγές στην εμφάνιση του iPhone όλα αυτά τα χρόνια.

Επανέρχομαι λοιπόν στην -ριζική- αλλαγή και τονίζοντας ότι οι πηγές το επιβεβαιώνουν, σου λέω πως το νέο iPhone 5 θα έχει πολύ πιο ψηλή και μεγάλη -σε πλάτος- οθόνη από τα προηγούμενα. Είδηση όπου εάν ευσταθεί, πρόκειται να φέρει κατακερματισμό των smartphones (με ελάχιστα μοντέλα να επικρατούν στην αγορά-βλέπε της Samsung) κατά τους mobile developers, αλλά και σύγχυση στο κόσμο του iOS app. Συγκεκριμένα θα φέρει κλονισμούς στο κόσμο των applications εν γένει, αφού θα χωριστούν πλέον σε 3 διαφορετικές κατηγορίες, βάση του λογισμικού. Η μία θα είναι των smartphones, η δεύτερη των κατόχων των παλαιότερων iPhones και η τρίτη των κατόχων του iPhone 5 που θα φιλοξενεί apps της wide/tall screen version. Οπότε τα ήδη υπάρχοντα apps θα πρέπει να σχεδιάσουν την κατάλληλη version προκειμένου να ανταποκρίνονται στη νέα εποχή (να χωράνε στην καινούργια οθόνη και ανάλυση), ενώ οι κάτοχοι των παλαιότερων τηλεφώνων, θα μείνουν πίσω αναγκαστικά στα νέα δεδομένα της εταιρείας.

Επομένως το μεγάλο ρίσκο της Apple είναι η ίδια της η καινοτομία, στην οποία ευελπιστούν ότι το κοινό θα την ακολουθήσει φέρνοντας μία νέα γενιά κινητών, που θα αφήσει πίσω της οτιδήποτε προηγούμενο. Σε διαφορετική περίπτωση όμως, θα έχει πέσει θύμα της ίδιας της φιλοσοφίας. Την τάση δηλαδή να διαφοροποιείται από τους ανταγωνιστές της.

Διαβάστε ακόμα:

* Η camera-πλευρά του iPhone

* Η άλλη όψη του iPhone

* Sexy iPhone

Keywords
Τυχαία Θέματα