Smartphone σαμπουάν και μαλακτικό και και και… – 25 συνήθειες που χάθηκαν λόγω του smartphone

Οι νέες γενιές είναι πλέον συνυφασμένες με τα smartphone και γενικώς όλα τα νέα τεχνολογικά επιτεύγματα, σε σημείο που γι΄αυτές είναι παράδοση, ενώ για τους παλαιότερους είναι τεχνολογία.

Υπάρχουν κάποια πράγματα που βιώναμε στην καθημερινότητα μας τα οποία είτε έχουν χαθεί εδώ και μερικά χρόνια, είτε σιγά σιγά εκλείπουν. Και εκλείπουν γιατί τα smartphone είναι εξοπλισμένα με τόσες λειτουργίες που τα είχαν όλα συγκεντρωμένα και στο πιάτο μας με το πάτημα ενός κουμπιού.

1.

Τα πατροπαράδοτα τηλέφωνα που έκανες πόση ώρα μέχρι να πατήσεις τον αριθμό. Σε λίγα χρόνια είναι πιθανό το σταθερό τηλέφωνο να είναι μουσειακό έκθεμα.

2. Φακός: με τη δύναμη της ακτινοβολίας που έχει, αλλά και την εφαρμογή του φακού, ήδη το συγκεκριμένο αντικείμενο έχει εκλείψει από την καθημερινότητά μας.

3. (Σε συνάρτηση με το #1) Τηλεφωνική Ατζέντα: ότι όνομα και τηλέφωνο χρειάζεσαι με ένα απλό πάτημα το βρίσκεις.

4. Περιοδικά και εφημερίδες: Τώρα που τα περισσότερα έχουν διαδικτυακή έκδοση και μπορείς να τα κατεβάσεις και σε tablet, iPad, android συσκευές, η έντυπη μορφή είναι μόνο για τους ρομαντικούς. Πάνε τα κυριακάτικα πρωινά με το τραπέζι γεμάτο εφημερίδες. Αν και κάποιος είχε πει ότι «όσο υπάρχουν ψαράδες, πάντα θα υπάρχουν εφημερίδες». Ο ενδοιασμός μου βρίσκεται στην περίπτωση που θες να σκοτώσεις ένα μαμούνι, θα το κάνεις με το tablet; Ή άμα διαβάσεις μια άσχημη είδηση θα πετάξεις το iPad κάτω;

5. Πυξίδες/Χάρτες/ Συσκευές GPS: Να ΄ναι καλά το google maps, το σύστημα gps που διαθέτουν και οι ενσωματωμένοι χάρτες. Α, να μην ξεχνάμε και την πλοήγηση.

6. Κάμερες: Με την ταχύτητα ανάπτυξής τους, τα νέα κινητά θα ξεπερνούν την ανάλυση μιας ψηφιακής κάμερας σύντομα.

7. Ημερολόγιο/σημειωματάριο

8. Μαγνητοφωνάκια

9. Κομπιουτεράκια

10. Ρολόγια

11. Ξυπνητήρια

12. Χρονομετρητές

13. Γράμματα και ταχυδρομείο: εδώ βέβαια την πρωτοκαθεδρία την είχαν οι υπολογιστές αλλά πλέον τα smartphone είναι το επόμενο στάδιο.

14. Επιτραπέζια παιχνίδια

15. Ηλεκτρονικά τύπου Gameboy: η αξέχαστη παιχνιδομηχανή που όταν παίζαμε τη χρησιμοποιούσαμε σαν τιμόνι, αφού παίρναμε 1000 στροφές.

16. Εγκυκλοπαίδεια: Πάλι μια περίπτωση που ξεκίνησε από τους υπολογιστές και κληροδοτήθηκε στα smartphones.

17. Ραδιόφωνο

18. Walkman

19. Δισκοπωλεία/ CDπωλεία

20. Καταλόγους πιτσαρίας, σουβλατζίδικων και πάσης φύσεως φαγάδικων

21. Τους μετεωρολογόυς: Γιατί νομίζατε ότι υπήρξε μια δαρβινική εξέλιξη στους μετεωρολόγους στα κανάλια, από την Πετρούλα μέχρι το transformer, Τάσο Αρνιακό, που αν ήταν πόκεμον θα ήταν ο Ράιτσου.

22. Τα φωτογραφικά άλμπουμ: Θα έρθει η στιγμή που δε θα ξεφυλλίζουμε πλαστικές θήκες, αλλά tabs

23. Το σπάγκο που βάζουμε στο δάχτυλο για να θυμηθούμε ότι κάτι έχουμε ξεχάσει: Με τη σημείωση χάνεται όλη αυτή η αγωνία που σπας το κεφάλι σου να θυμηθείς για ποιο λόγο έβαλες τον σπάγκο στο δάχτυλο.

24. Την εφευρετικότητα από την πλήξη: Άπειρα παιχνίδια γεννήθηκαν μέσα από τη βαρεμάρα. Όταν όμως έχεις το smartphone, την εύκολη λύση, αναζητάς ένα παιχνίδι και πάει η μαγεία του «σκέψου, κάτσε σκέψου»

25. Το σκονάκι

Bonus: Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ: Ξέρεις τη φάση που βγαίνετε μια παρέα 6 ατόμων έξω και συζητάτε σε δυάδες κάτι που γίνεται στο facebook-Twitter-Instagram κλπ. ή κοιτάτε συνεχώς το κινητό σας για κάνα notification, ή το ακόμα χειρότερο που επιλέγετε το μαγαζί που θα πάτε ανάλογα με το αν έχει WiFi.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα