Skype και… δούλευε

Θα παίξουμε ένα παιχνίδι. Κλείσε τα μάτια και φαντάσου τον ιδανικό χώρο εργασίας. Άνοιξέ τα και κρίνε πόσο πλησιάσανε τις φαντασιώσεις σου τα νέα γραφεία  του Skype.

Από τον Άρη Βουρβούλια

Ξέρεις, μερικά πράγματα είναι τόσο ωραία, που δεν σου πάει η καρδιά να τα ζηλέψεις. Απλά τα θαυμάζεις. Έτσι και εγώ, δεν μπορώ παρά να θαυμάσω τα ολοκαίνουργια γραφεία του Skype. Όπως θα έχεις προσέξει, οι μεγαλύτερες

εταιρείες (ιδίως αυτές του διαδικτύου) επιβεβαιώνουν σε κάθε επίπεδο το πόσο μπροστά από την εποχή τους είναι. Έτσι και το Skype πήρε την απόφαση να το επιβεβαιώσει με την σειρά του μετακομίζοντας στο -χαλαρότερο από ανταγωνιστικής άποψης- Palo Alto της Καλιφόρνια και φτιάχνοντας έναν από τους ιδανικότερους (πολύ)χώρους εργασίας.

Έχοντας ένα γήινο concept στο μυαλό τους, δημιούργησαν γραφεία, που παίζουν κυρίως σε πράσινους τόνους, ενώ σημαντικό κομμάτι του σχεδιασμού δόθηκε προκειμένου να αξιοποιούνται ιδανικά ακόμα και τα ολιγόλεπτα διαλείμματα του προσωπικού. Δηλαδή, από την μία έχεις γραφεία, που σου δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στην εξοχή, ενώ σου παρέχεται και ο χώρος, ώστε όποτε γουστάρεις να μπορείς να παίξεις και το επιτραπέζιο ποδοσφαιράκι σου, ρε αδελφέ. Άστα να πάνε. Το κλείνω εδώ γιατί όσο γράφω τόσο αρχίζω να ζηλεύω. Και είπαμε, μερικά πράγματα είναι για να τα θαυμάζεις. Ρίξε μια ματιά και θα με νιώσεις.

Διαβάστε ακόμα:

* Το Red Bull δίνει… γραφείαααα

* H “ποιητική” Νέα Ζηλανδία

*Αν έχεις λάθος προτεραιότητες…

Keywords
Τυχαία Θέματα