Reuters: Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ προβληματίζει την Ευρώπη

14:52 6/1/2014 - Πηγή: KoolNews

Αίσθηση προκαλεί σημερινό δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters το οποίο αναφέρει πως η Ευρώπη πρέπει ν ανησυχεί το 2014, καθώς προμηνύεται ως μία χρονιά «χαλάρωσης», σαν και αυτή του 2009 οπότε και έσκασε η βόμβα της κρίσης για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει το

παράδειγμα Ισπανίας, Ιταλίας και Πορτογαλίας και να εξέλθει γρήγορα από την κρίση χρέους. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα-,άλλωστε, έχει εκφραστεί, σε όλους τους τόνους, ότι θα στηρίξει το ευρώ, θα αποκρούσει την πίεση στην αγορά ομολόγων, ενώ προβλέπει και μια κάποια ανάπτυξη των οικονομιών.

Στο άρθρο το πρακτορείο επισημαίνει ότι οι επικείμενες Ευρωεκλογές μπορούν να προκαλέσουν τριγμούς στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα διότι η οικονομική ύφεση, η ανεργία και η κόπωση ενδέχεται να πριμοδοτήσουν κόμματα που είναι κατά του ευρώ και της ευρωπαϊκής ιδέας, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. «Η άνοδος των ευρωσκεπτικιστών, θα δημιουργήσει τριγμούς και στα παραδοσιακά κόμματα. Τούτο θα έχει ως άμεση συνέπεια τη δυσκολία διορισμού νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την προώθηση της τραπεζικής ενοποίησης» αναφέρεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα