Radfan: Η εφεύρεση που υπόσχεται να μειώσει κατά 20% το κόστος πετρελαίου

Με μια έξυπνη ιδέα, ο Βρετανός εφευρέτης Ρόλαντ Γκλάνσι υπόσχεται να μειώσει το κόστος πετρελαίου θέρμανσης ή του φυσικού αερίου κατά 20%. Σύμφωνα με τον εφευρέτη, η συσκευή Rαdfan η οποία κοστίζει μόλις 55 λίρες, μπορεί να λύσει το πρόβλημα της θέρμανσης κατά τη διάρκεια του χειμώνα με επιβάρυνση 2-3 ευρώ το χρόνο.

Η ιδέα του Γκλάνσι ήταν πολύ απλή καθώς ο ίδιος παρατήρησε ότι ο ζεστός αέρας που παράγει το καλοριφέρ τείνει να συγκεντρώνεται στο

ταβάνι. Έτσι, ο ίδιος εγκατέστησε έναν απλό ανεμιστήρα πάνω στο καλοριφέρ, διοχετεύοντας το ζεστό αέρα σε όλο το δωμάτιο. Με αυτόν τον τρόπο, ο ίδιος υποστηρίζει ότι το κόστος πετρελαίου ή του φυσικού αερίου μειώνεται κατά 20%.

Η εφεύρεση αυτή έχει βραβευτεί ήδη από το βρετανικό υπουργείο Ενέργειας και Κλιματικής Αλλάγής με 253 χιλιάδες λίρες, ενώ έχει ήδη βρεθεί επιχείρηση η οποία ανέλαβε να υλοποιήσει την ιδέα.

Η εφεύρεση περιλαμβάνει μία απλή πλαστική συσκευή, η οποία έχει μήκος 50,5 εκατοστά και πλάτος οκτώ εκατοστά και η οποία είναι σχεδιασμένη για να αντέχει τις θερμοκρασίες που αναπτύσσει το καλοριφέρ. Στο εσωτερικό της κρύβει ανεμιστήρες οι οποίοι «σπρώχνουν» τον ζεστό αέρα, ο οποίος έχει την ιδιότητα να ανεβαίνει προς το κέντρο του δωματίου, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία να ανεβαίνει γρηγορότερα. Έτσι ο θερμοστάτης του καλοριφέρ κλείνει γρηγορότερα και επιτυγχάνεται εξοικονόμηση καυσίμου.

Η συσκευή ενεργοποιείται με ρεύμα, ενώ το μόνο που έκανε ο εφευρέτης, ήταν να εφοδιάσει τη συσκευή του με ένα καλώδιο το οποίο στο ένα τμήμα του είναι ειδικά ενισχυμένο ώστε να μην επηρεάζεται από τη ζέστη του καλοριφέρ. Η εφεύρεση πωλείται μέσω του eshop και ήδη έχουν γίνει και οι πρώτες παραγγελίες σε Τσεχία και Ολλανδία.

Keywords
Τυχαία Θέματα