Public Issue: Μεγαλύτερη προτίμηση στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά με πρωθυπουργό τον… Σαμαρά

Σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ, με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων να δημιουργούν ένα ομιχλώδες τοπίο για το πολιτικό σκηνικό της χώρας καθώς ενώ η Αξιωματική Αντιπολίτευση συγκεντρώνει τα μεγαλύτερα ποσοστά, ο Αντώνης Σαμαράς παραμένει σταθερά καταλληλότερος για πρωθυπουργός.

Ταυτόχρονα

σε ποσοστό 44% οι πολίτες υποστηρίζουν πως ούτε μία κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ούτε μία του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να αντιμετωπίσει επιτυχώς τα προβλήματα της χώρας. Ωστόσο το 27% πιστεύει ότι ο συνασπισμός ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της Ελλάδας, ενώ μια ενδεχόμενη κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό προτίμησης 24%. Συγκεκριμένα, το 82% των πολιτών δηλώνουν τη δυσαρέσκειά τους για την κυβέρνηση και 88% τη δυσαρέσκειά τους για την αντιπολίτευση!

Αναλυτικά τα ποσοστά θετικής γνώμης των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής (σε παρένθεση τα αντίστοιχα του Φεβρουαρίου):

ΣΥΡΙΖΑ 37% (38%)ΔΗΜΑΡ 35% (34%)Νέα Δημοκρατία 32% (34%)ΚΚΕ 32% (34%)ΑΝΕΛ 31% (34%)ΠΑΣΟΚ 15% (18%)Χρυσή Αυγή 10% (12%)

Όσον αφορά πάντως τους αρχηγούς των κομμάτων ο κ. Σαμαράς θεωρείται ο καταλληλότερος πρωθυπουργός με ποσοστό 40% και μεγάλη διαφορά από τον κ. Τσίπρα (30%). Παράλληλα είναι και ο πιο δημοφιλής με 39%, με δεύτερο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τρίτο τον κ. Κουβέλη, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και ο πρόεδρος του «πληρώνουν» τα εσωκομματικά προβλήματα ευρισκόμενο στην προτελευταία θέση των προτιμήσεων των πολιτών.

Συγκεκριμένα, τα ποσοστά θετικής γνώμης για τους αρχηγούς των κομμάτων είναι:

Αντώνης Σαμαράς (Νέα Δημοκρατία): 39% (40%)Αλέξης Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ): 38% (41%)Φώτης Κουβέλης (ΔΗΜΑΡ) 37% (42%)Δημήτρης Κουτσούμπας (ΚΚΕ): 27% (31%)Πάνος Καμμένος (ΑΝΕΛ): 27% (31%)Ευάγγελος Βενιζέλος (ΠΑΣΟΚ): 18% (21%)Νίκος Μιχαλολιάκος (Χρυσή Αυγή): 9% (10%)

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα