O νέος χάρτης της Βουλής – Πλέον έχουμε 294 βουλευτές και 8 κοινοβουλευτικές ομάδες

Από 294 βουλευτές συγκροτείται πλέον το ελληνικό κοινοβούλιο μετά τις τελευταίες συλλήψεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Ευστάθιου Μπούκουρα.

Συνολικά οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής είναι έξι, από τους δεκαοχτώ που εξελέγησαν

στις εκλογές της 17ης Ιουνίου του 2012, καθώς προφυλακιστέοι έχουν ήδη κριθεί ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος, Νίκος Μιχαλολιάκος, και οι βουλευτές, Γιάννης Λαγός και Χρήστος Παππάς.

Η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας αριθμεί πλέον 126 βουλευτές μετά την διαγραφή του Βύρωνα Πολύδωρα, που καταψήφισε το νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, ενώ και ο ΣΥΡΙΖΑ μετράει μια απώλεια μετά την ανεξαρτητοποίηση του Πέτρου Τατσόπουλου. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαθέτει πλέον 71 βουλευτές.

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ μετράει 27 βουλευτές, μετά τη διαγραφή της Θεοδώρας Τζάκρη ενώ αμετάβλητες παραμένουν οι κοινοβουλευτικές ομάδες των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της ΔΗΜΑΡ και του ΚΚΕ με 18, 14 και 12 βουλευτές αντίστοιχα.

Τέλος η νεοσύστατη κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών αριθμεί 11 βουλευτές ενώ οι ανεξάρτητοι βουλευτές είναι πλέον ο Βύρων Πολύδωρας, η Θεοδώρα Τζάκρη και ο Πέτρος Τατσόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα