O Mad Mike κατακτά το Range Crown [βίντεο]

07:05 7/5/2013 - Πηγή: KoolNews

Ο διεθνής drifter Mad Mike Whiddett οδηγεί με τον δικό του μοναδικό τρόπο στο δρόμο του Range Crown και μας δίνει ένα μοναδικό video.

O δρόμος του Range Crown, στη Νέα Ζηλανδία, αποτελείτε από 47 στροφές ανεβαίνει σε υψόμετρο 1076 μέτρων και το μήκος

του είναι10,4 χιλιόμετρα. Ήταν κομμάτι της παλαιάς εθνικής οδού από το Queenstown στην Wanaka, το οποίο δεν χρησιμοποιείται εδώ και καιρό από τους ταξιδιώτες.

Μπορεί να είναι πια εκτός μαζικής κυκλοφορίας αποτελεί όμως ένα απόλυτα τεχνικό κομμάτι για οδήγηση και σε αυτή την πρόκληση απάντησε ο Mad Mike Whiddett.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Νέας Ζηλανδίας, ο δρόμος έκλεισε σε τρία τμήματα για τα γυρίσματα του κλιπ. Ο Νέοζηλανδός drifter είχε εκεί την ευκαιρία να πιέσει το RX7 με τους τέσσερις ρότορες σε ανοιχτό δρόμο και να κατακτήσει το Crown

Στα χαρτιά, το πρώτο τμήμα του δρόμου φαίνεται να είναι το πιο δύσκολο. Επτά συνεχόμενες φουρκέτες σε μια σχεδόν κάθετη ανάβαση βουνού. Η δεύτερη ενότητα της ανάβασης είναι η ταχύτερη. Εκεί ο M.Whiddett κινείται με έκτη ταχύτητα κατά μήκος του ανοιχτού κομματιού του Crown και ο κινητήρας των 750 ίππων του Mazda RX7 δίνει ταχύτητα 232 χλμ/ώρα.

Η πορεία προς την κορυφή Crown είναι ένα πάντρεμα στροφών με υψηλή, μεσαία και χαμηλή ταχύτητα και θυμίζει τις διαδρομές στην Ιαπωνία όπου γεννήθηκε το Drift .

«Νομίζω ότι drifters έχουν μια έμφυτη ικανότητα να γλιστρούν από την πραγματικότητα κατά την οδήγηση σε μία διαδρομή, όπως το Range Crown. Για μένα, αυτή ήταν η ευκαιρία να πιέσω το αυτοκίνητο στο όριο και να κατακτήσω το δρόμο αυτό. Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα» λέει ο Μ. Whiddett.

Keywords
Τυχαία Θέματα