Museu do Amanhã: Όταν το μουσείο του μέλλοντος αγνοεί το παρελθόν

Στις αρχές της χιλιετίας το όνομα του το ακούγαμε σχεδόν καθημερινά. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είχαν φέρει έναν από τους διασημότερους αρχιτέκτονες στην Ελλάδα για να ενορχηστρώσει την ανέγερση εντυπωσιακών σταδίων και εγκαταστάσεων. Από τότε πέρασαν 11 χρόνια, αλλά ο Santiago Calatrava εξελίσσεται διαρκώς και προσφέρει στην ανθρωπότητα χώρους που είναι για θαυμασμό.

Το Museu do Amanhã είναι ένα

επιβλητικό οικοδόμημα στο Ρίο ντε Τζανέιρο, μέρος του πρότζεκτ Porto Maravillha, με το οποίο θα αλλάξει το παραγκίσιο πρόσωπο του Ρίο και θα κάνει την πόλη πιο σύγχρονη. 5.000 τετραγωνικά εσωτερικού χώρου και 7.500 τετραγωνικά πλατείας συνθέτουν ένα έργο που θυμίζει σε πολλά το ΟΑΚΑ.

«Η πόλη του Ρίο ντε Τζανέιρο δίνει το παράδειγμα στον κόσμο για το πώς να ανακτήσει την ποιότητα των αστικών χώρων με δραστικές παρεμβάσεις και τη δημιουργία πολιτιστικών εγκαταστάσεων όπως το Μουσείο του Αύριο» δήλωσε ο Calatrava. Στον εσωτερικό χώρο υπάρχουν εκθεσιακές αίθουσες, ένα αμφιθέατρο 400 θέσεων, ένα εκπαιδευτικό κέντρο, καφετέρια και κατάστημα με είδη δώρων. Αντικείμενο της μουσειακής αποθήκης θα είναι θέματα όπως η κλιματική αλλαγή και η αύξηση του πληθυσμού, οι αλλαγές στη βιοποικιλότητα, η γενετική μηχανική και η βιοηθική, οι νέες εξελίξεις στην τεχνολογία.

Προφανώς το εν λόγω έργο είναι μέρος της ανοικοδόμησης και αναβάθμισης που ξεκίνησε το 2009 με στόχο το Μουντιάλ που έγινε το 2014, αλλά κυρίως τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο Αύγουστο.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο ToraTora.gr

The post Museu do Amanhã: Όταν το μουσείο του μέλλοντος αγνοεί το παρελθόν appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα