MotoGP Silverstone 2013: Ώρα για τσάι και MotoGP

Χωρίς διακοπή συνεχίζεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP στην πίστα του Silverstone στην Αγγλία.

Μετά τους αγώνες σε Indianapolis (ΗΠΑ) και Brno (Τσεχία) ο αγώνας στο Silverstone είναι ο τελευταίος από τους τρεις συνεχόμενους για το μήνα Αύγουστο.

Η πίστα του Silverstone

είναι η μεγαλύτερη σε μήκος πίστα του ημερολογίου αγώνων, αλλά και μια από τις πιο γρήγορες. Φέτος μάλιστα, έχουμε και μια ιδιαιτερότητα, καθώς η γραμμή τερματισμού/εκκίνησης μετακινήθηκε σε διαφορετική πλευρά της πίστας.

Τα περιθώρια έχουν στενέψει επικίνδυνα για την Yamaha η οποία βλέπει τη Honda και τον Marc Marquez να έχουν αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα στη μάχη του τίτλου. Η εταιρεία από την Iwata έχει να «δει» νίκη από τις 29 Ιουνίου, στο Assen, με τον Valentino Rossi.

Από το Ολλανδικό Grand Prix και μετά, η Honda πήρε τα... ηνία με τον M. Marquez να σημειώνει 4 συνεχόμενες νίκες και βάζει και αυτός υποψηφιότητα για την ανώτερη διάκριση.

Στη Yamaha αναβάτες και μηχανικοί περιμένουν το seamless κιβώτιο, ώστε η YZR-M1 να γίνει και πάλι το σημείο αναφοράς στην εξέλιξη και την ταχύτητα. Φυσικά τα μάτια των Βρετανών θα είναι πάνω στον Cal Crutchlow. Ο 27χρονος αναβάτης της Monster Yamaha Tech 3 προέρχεται από ένα άσχημο αποτέλεσμα στο Brno όπου είχε πτώση και θέλει να ανακάμψει και να ανέβει στο podium στον αγώνα της πατρίδας του.

Στην Ducati περιμένουν αλλαγές στη μοτοσικλέτα με νέα εξαρτήματα να φτάνουν από την Ιταλία. Έτσι οι Andrea Dovizioso και Nicky Hayden ελπίζουν να σε κάποια καλή εμφάνιση

Ας δούμε όμως τι δήλωσαν οι πρωταγωνιστές:

«Έρχομαι στο Silverstone γνωρίζοντας ότι έχω το ρυθμό και μπορώ να συναγωνιστώ τους πρώτους αναβάτες» δήλωσε ο C. Crutchlow ( Tech3 Yamaha) και πρόσθεσε: «Είμαι ενθουσιασμένος και ξέρω ότι η υποστήριξη των Βρετανών φιλάθλων θα είναι απίστευτη κι ελπίζω να τους δώσω κάτι για να πανηγυρίσουν».

«Θα δούμε πως θα είναι και το Silverstone πάνω σε μοτοσυκλέτα MotoGP» σχολίασε ο Marc Marquez και πρόσθεσε: «Στα 125cc το διασκέδασα πολύ, αλλά στη Moto2 δυσκολεύτηκα είναι η αλήθεια. Πέρσι ο J. Lorenzo (Yamaha) είχε πολύ καλό ρυθμό εκεί και είμαι σίγουρος ότι και φέτος θα είναι πολύ δυνατός. Ερχόμαστε όμως από 4 συνεχόμενες νίκες, με κεκτημένη ταχύτητα και νιώθω άνετα και έχω εμπιστοσύνη στη μοτοσυκλέτα»!

Από το Grand Prix στο Le Mans, στις 19 Μαϊου, έχει να πανηγυρίσει νίκη ο Dani Pedrosa (Honda) που ευελπιστεί να επιστρέψει στις επιτυχίες στη βρετανική πίστα. Ο Ισπανός έχει νικήσει 2 φορές στο παρελθόν το βρετανικό Grand Prix, όταν αυτό διεξαγόταν στο Donington Park (MotoGP - 2006 και 250κ. εκ το 2004).

«Μετά το Brno νιώθω πολύ καλά και η φυσική μου κατάσταση βελτιώνεται συνεχώς κι έτσι ελπίζω να κάνουμε ακόμα ένα βήμα μπροστά στο Silverstone» είπε ο D. Pedrosa και κατέληξε: « Είναι μια δύσκολη και σκληρή πίστα, με πολλές εναλλαγές κατεύθυνσης και χρειαζόμαστε ένα καλό σύνολο τόσο για τις γρήγορες, όσο και για τις πιο αργές στροφές. Στην Αγγλία ποτέ δεν μπορείς να προβλέψεις τον καιρό, έτσι ας ελπίσουμε οι συνθήκες να είναι καλές από την αρχή».

«Ίσως περίμενα κάτι παραπάνω στο Brno, αλλά είμαι ευχαριστημένος από την απόδοσή μου. Έδωσα τα πάντα για τη νίκη αλλά οι αντίπαλοί μου ήταν καλύτεροι εκεί», σημειώνει ο Jorge Lorenzo που έχει νικήσει τους 2 από τους 3 αγώνες που έχουν διεξαχθεί στο Silverstone από το 2010.

Ο Valentino Rossi έχει νικήσει 7 φορές το βρετανικό GP (2 στα MotoGP, 3 στα 500κ.εκ. και από μία στα 250 και 125κ.εκ., με όλες του τις νίκες όμως να έχουν επιτευχθεί στο Donington Park.

«Στο Brno ήλπιζα για κάτι καλύτερο. Χαίρομαι που ακολουθεί αμέσως αγώνας. Μαζί με την ομάδα μου θέλουμε να βελτιώσουμε τη μοτοσυκλέτα» δήλωσε ο «Doctor» και πρόσθεσε: «Ο αγώνας του Silverstone θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε κάποια επιπλέον πράγματα. Πρόκειται για μια πολύ γρήγορη πίστα και η Yamaha θα είναι καλή εκεί. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε».

Ο Andrea Dovizioso - στην 100στή του παρουσία σε αγώνα MotoGP έχει καλές αναμνήσεις από τα πρώτα δυο χρόνια παρουσίας του στην αγγλική πίστα, όταν και κατάφερε να τερματίσει δεύτερος. Ο Ιταλός περιμένει κάποια νέα εξαρτήματα για να μπορέσει να είναι πιο ανταγωνιστικός, αν και θα χρειαστεί ακόμα να κάνει υπομονή.

«Το Silverstone είναι μια πολύ παράξενη και ασυνήθιστη πίστα, αλλά και αρκετά ωραία», ξεκίνησε να λέει ο Dovi, ο οποίος πέρυσι είχε μια πτώση και τερμάτισε τον αγώνα στην 19η θέση.

Την περσινή χρονιά, ο N. Hayden είχε καλό ρυθμό στο Silverstone και τερμάτισε στην έβδομη θέση. «Το Silverstone είναι μια πίστα που μ' αρέσει με τις Ducati. Είχα καλό ρυθμό πέρυσι, αλλά πίεσα περισσότερο τα ελαστικά», δήλωσε ο Αμερικανός. «Φέτος πάμε σε διαφορετική χρονική περίοδο εκεί κι έτσι θα δούμε αν η επιφάνεια θα είναι πιο ζεστή από τις τελευταίες φορές.Ελπίζουμε να παλέψουμε για μια θέση πιο κοντά στη κορυφή, απ' ότι στους τελευταίους αγώνες".

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ

100 - Ο Andrea Dovizioso θα κάνει την 100στη του παρουσία στη μεγάλη κατηγορία. Ο Ιταλός αναβάτης, από το 2008 που ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία, δεν έχει χάσει ούτε έναν αγώνα, ενώ έχει αγωνιστεί με τρεις διαφορετικές μοτοσυκλέτες (800 κ.εκ Honda, 1000κ.εκ. Yamaha, 1000κ.εκ. Ducati).

49 - Μετά τη νίκη του στο Brno, ο Marc Marquez ανέβηκε για 49η φορά στο βάθρο, ενώ αν καταφέρει να τερματίσει σε μια από τις τρεις πρώτες θέσεις στο Silverstone, τότε θα γίνει αυτός ο νεαρότερος οδηγός (20 ετών 196 ημερών) που θα έχει συμπληρώσει 50 τερματισμούς στο podium σε αγώνες όλων των κατηγοριών. Αυτός που κατέχει τώρα το ρεκόρ, είναι ο Dani Pedrosa, ο οποίος πήρε το 50ο του βάθρο σε ηλικία 21 ετών και 162 ημερών.

37 - Ο τελευταίος Βρετανός αναβάτης που έχει κερδίσει μέσα στην πατρίδα του, σε αγώνα της μεγάλης κατηγορίας, είναι ο Tom Herron στον τελευταίο αγώνα του Isle of Man TT στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το 1976.

31 - Ο Marquez - με τη νίκη του στο Brno - έχει συνολικά 31 νίκες σε αγώνες όλων των κατηγοριών, τον ίδιο αριθμό νικών που πέτυχαν οι Kork Ballington και Eddie Lawson σε όλη την καριέρα τους! Με μια ακόμη νίκη, ο Marquez θα ανέβει στην 18η θέση της σχετικής λίστας, μια κάτω από τον Geoff Duke!

Keywords
Τυχαία Θέματα