MotoGP Sachsenring 2013: Διπλός νικητής ο Marc Marquez

Κέρδισε στο Sachsenring και πέρασε επικεφαλής του Πρωταθλήματος MotoGP. Ο λόγος για τον αναβάτη της Honda Marc Marquez. Δεύτερος τερμάτισε ο Cal Crutchlow (Yamaha Tech 3)και τρίτος ο Valentino Rossi (Yamaha).

Χωρίς να αφήσει περιθώριο στους Cal Crutchlow και Valentino Rossi

ο Marc Marquez εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την απουσία των Dani Pedrosa / Jorge Lorenzo, πέτυχε τη νίκη στο Sachsenring και επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας στην οποία είχε βρεθεί και μετά τον αγώνα στη Jerez.

Ο 20χρονος αναβάτης της Honda δεν έκανε καλή εκκίνηση έπεσε στην τέταρτη θέση και κατάφερε μέχρι τον έκτο γύρο να καλύψει το χαμένο έδαφος. Προσπέρασε τον Stefan Bradl, που εκείνη τη στιγμή ήταν επικεφαλής και ανέβηκε πρώτος.

Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη του φέτος, αλλά και η 4η συνεχόμενη στο Sachsenring καθώς είχε πανηγυρίσει τα προηγούμενα τρία χρόνια δύο νίκες στην κατηγορία Moto2 και μία στα 125 κ.εκ.

Πίσω του οι Valentino Rossi και Cal Crutchlow έδιναν μάχη για την δεύτερη θέση. Ο Βρετανός επίσης δεν έκανε καλή εκκίνηση (έπεσε έκτος) και έφτασε ως τον 15ο γύρο για να προσπεράσει τον «Doctor».

Οι M. Marquez και C. Crutchlow είχαν τον ίδιο ρυθμό τον οποίο δεν μπόρεσε να ακολουθήσει ο V. Rossi, που έδειξε από ένα σημείο και μετά να συμβιβάζεται με την τρίτη θέση.

«Ήταν αδύνατον να κρατήσω ρυθμό σήμερα. Δεν ήμουν αρκετά δυνατός . Αυτό το βάθρο, όμως, είναι σημαντικό. Θα προσπαθήσουμε να πάμε καλύτερα στην Laguna Seca», είπε χαρακτηριστικά ο πολυπρωταθλητής .

Ο Stefan Bradl που οδήγησε τον αγώνα στους πρώτους 6 γύρους, άρχισε να χάνει έδαφος στη συνέχεια, με αποτέλεσμα να τερματίσει τελικά στην τέταρτη θέση.

Ο Αndrea Dovizioso έδωσε μάχη μέχρι το τέλος με τον εκπληκτικό Aleix Espargaro (έκανε την καλύτερη εκκίνησή που τον έφερε προσωρινά στην 3η θέση) για την έβδομη θέση, επικρατώντας τελικά του Ισπανού. Την πρώτη 10άδα συμπλήρωσαν ο Nicky Hayden και ο Michele Pirro.

To Πρωτάθλημα συνεχίζεται το 3ήμερο 19-21 Ιουλίου με τον αγώνα της Laguna Seca, από τον οποίο θα απουσιάσει ο Jorge Lorenzo, ενώ αμφίβολη θεωρείται μέχρι στιγμής η συμμετοχή του Dani Pedrosa.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1. Marc MARQUEZ (Honda) 41'14.653

2. Cal CRUTCHLOW (Yamaha Tech 3) +1,559”

3. Valentino ROSSI (Yamaha) +9,620”

4. Stefan BRADL (LCR Honda) +13,992”

5. Alvaro BAUTISTA (Honda Gresini) +21,775”

6. Bradley SMITH (Yamaha Tech 3) +25,080”

7. Andrea DOVIZIOSO (Ducati ) +30,027”

8. Aleix ESPARGARO(Aspar ART Aprilia) +30,324”

9. Nicky HAYDEN (Ducati) +45,355”

10. Michele PIRRO (Pramac Racing) +47,142”

Keywords
Τυχαία Θέματα