MotoGP Grand Prix San Marino 2013: Πολύ σκληρός για να… χάσει ο J. Lorenzo

Η παράφραση του τίτλου της ταινίας με πρωταγωνιστή τον Bruce Willis ταιριάζει στον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2012, J. Lorenzo (Yamaha) που πέτυχε μία δεύτερη συνεχόμενη νίκη στην πίστα του Misano. Δεύτερος τερμάτισε ο Μ. Marquez (Honda) και τρίτος ο D. Pedrosa.

Ήταν η ψυχολογία; Ήταν το τo νέο, seamless κιβώτιο της Yamaha; Ίσως και τα δύο μαζί, οδήγησαν τον Jorge Lorenzo

στην πέμπτη νίκη του για το 2013 και την 28η συνολικά της καριέρας του.

Οι αναβάτες της Honda αυτή τη φορά δεν είχαν απάντηση στον άπιαστο ρυθμό του J. Lorenzo που τελείωσε τον αγώνα με διαφορά 3,3 δευτερολέπτων.

Στην εκκίνηση ήταν ο D. Pedrosa, που ακολούθησε τον 26χρονο αναβάτη της Yamaha. Ο Μ. Marquez προσπάθησε να περάσει από την εξωτερική τον συναθλητή του στον τέταρτο γύρο, αλλά έκανε λάθος με αποτέλεσμα να χάσει τη θέση από τον V. Rossi (Yamaha). Ομως ο Μ. Marquez είχε αρχίσει να ανεβάζει ρυθμό και πέρασε τον Ιταλό πολυπρωταθλητή και επέστρεψε στην τρίτη θέση. Ο 20χρονος πρωτοπόρος της βαθμολογίας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στον 18ο γύρο πέρασε και τον D. Pedrosa και προσπάθησε να επιτεθεί στον J. Lorenzo χωρίς αποτέλεσμα.

Στην τέταρτη θέση, τερμάτισε ο Valenrtino Rossi που από τον 15ο γύρο και μετά έχασε σημαντικό έδαφος σε σχέση με τους τρεις Ισπανούς, μη μπορώντας να ακολουθήσει το ρυθμό τους.

Συναρπαστική μάχη είχαμε στο φινάλε του αγώνα για την πέμπτη θέση με τον Stefan Bradl (LCR Honda) να περνάει στο τέλος τον Cal Crutchlow (Tech3 Yamaha). Ο Αlvaro Bautista (Gresini Honda) ήταν έβδομος , με τους αναβάτες της Ducati Andrea Dovizioso, Nicky Hayden και Michele Pirro (Pramac Ducati) να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Στην εκκίνηση την παράσταση έκλεψε ο Aleix Espargaro ο οποίος ωστόσο όπως διαπιστώθηκε έκανε jump start με αποτέλεσμα να δεχθεί ποινή διέλευσης από τα pits. Η πτώση της καρό σημαίας τον βρήκε στην 13η θέση, πίσω από τον Colin Edwards που ήταν και ο καλύτερος αναβάτης με CRT μοτοσυκλέτα.

Με αυτή την επιτυχία ο J. Lorenzo ισοβαθμεί στον βαθμολογικό πίνακα με τον D. Pedrosa. Οι δύο τους απέχουν 34 βαθμούς από τον πρωτοπόρο Μ. Marquez που έχει μπροστά του 5 αγώνες για την κατάκτηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στην πρώτη του εμφάνιση στη μεγάλη κατηγορία.

Το Πρωτάθλημα συνεχίζεται το 3ήμερο 27-29 Σεπτεμβρίου στην πίστα Aragon.

«Βελτιώσαμε σημαντικά τη μοτοσυκλέτα στο warm-up. Ξεκίνησα πολύ δυνατά τον αγώνα και πέτυχα τον στόχο μου που δεν ήταν άλλος από τη νίκη», είπε ο J. Lorenzo που πρόσθεσε πως καθοριστικό ρόλο στη νίκη έπαιξαν το νέο κιβώτιο της Yamaha, αλλά και μια ρύθμιση που έκαναν οι τεχνικοί της ομάδας του στην εμπρός ανάρτηση, η οποία του επέτρεπε να φρενάρει καλύτερα.

«Η δεύτερη θέση είναι πολύ σημαντική για μας. Κάναμε καλό αγώνα και πήραμε σημαντικούς βαθμούς για το Πρωτάθλημα», δήλωσε ο Μ. Marquez.

«Έκανα καλή εκκίνηση, αλλά ο Jorge ήταν ταχύτατος. Συνέχισα να πιέζω και να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό σε κάθε γύρο. Στους τελευταίους γύρους όμως δεν μπόρεσα να κρατήσω την επαφή μου και να παλέψω με τον Marc», δήλωσε από την πλευρά του ο D. Pedrosa.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

1. Jorge Lorenzo (Yamaha) 44:05,522”

2. Marc Marquez (Honda) + 3,379”

3. Dani Pedrosa (Honda) + 7,368”

4. Valentino Rossi (Yamaha) + 15,062”

5. Stefan Bradl (LCR Honda) + 22,355”

6. Cal Crutchlow (Tech 3 Yamaha) + 22,599”

7. Alvaro Bautista (Gresini Honda) + 31,059”

8. Andrea Dovizioso (Ducati) +42,702”

9. Nicky Hayden (Ducati) + 44,858”

10. Michele Pirro (Pramac Ducati) + 47,818”

Keywords
Τυχαία Θέματα