MotoGP Catalunya 2013: Ο Dani των ρεκόρ!

Εκπληκτικός ήταν ο Dani Pedrosa, στις κατατακτήριες δοκιμές για τον αγώνα του MotoGP στη Βαρκελώνη. Ο αναβάτης της Honda διέλυσε το ρεκόρ πίστας που είχε από το 2008 ο Stoner και ξεκινά πρώτος. Δίπλα του είναι οι C. Crutchlow (Tech3 Yamaha) και ο J. Lorenzo (Yamaha).

Απίστευτη εμφάνιση από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Dani Pedrosa στις κατατακτήριες δοκιμές στην πίστα Circuit de Catalunya.

Ο

27χρονος Ισπανός, «έσπασε» τα χρονόμετρα στο Q2 καταρρίπτοντας το ρεκόρ πίστας που είχε από το 2008 ο Casey Stoner με 1:41.186. Ο χρόνος που σημείωσε ο Ισπανός με την RC213V ήταν 1:40.893 και του χάρισε την 26η pole position στην κορυφαία κατηγορία (44η συνολικά).

Ο Cal Crutchlow, έκανε ακόμη μία εκπληκτική εμφάνιση, ήταν 6 /10 του δευτερολέπτου πιο αργός από τον πρώτο,και ξεκινά τον αγώνα από τη δεύτερη θέση του γκριντ με τον Jorge Lorenzo να μένει τρίτος. Οι κατατακτήριες δοκιμές ήταν μια διαδικασία δύσκολη γι’ αυτόν καθώς έχασε αρκετό χρόνο λόγω του ότι η μοτοσυκλέτα του έμεινε από συμπλέκτη.

Ο Alvaro Bautista φλέρταρε με την πρώτη σειρά της σχάρας εκκίνησης, αλλά τελικά θα ξεκινήσει τον αγώνα από την 4η θέση, έπειτα από πολύ καλή εμφάνιση, ενώ ο Nicky Hayden ήταν 5ος. Από την 6η θέση θα ξεκινήσει ο Marc Marquez που ήταν σχεδόν ένα δευτερόλεπτο πιο αργός από τον συναθλητή του.

Καμία πρόοδος για τον Valentino Rossi που για ακόμα έναν αγώνα καλείται να ξεκινήσει από την 3η σειρά του γκριντ. Ο Ιταλός πολυπρωταθλητής με τις συνολικά 9 νίκες στην Catalunya, θα έχει πολύ δύσκολο έργο και ξεκινά από την 7η θέση, με τους Andrea Iannone και Andrea Dovizioso να τον πλαισιώνουν στην 8η και 9η θέση αντίστοιχα. Τον 10ο καλύτερο χρόνο σημείωσε ο Stefan Bradl.

Keywords
Τυχαία Θέματα