Maria de Villota: Το κράνος, έδιωξε το θάνατο

07:15 6/6/2013 - Πηγή: KoolNews

H πρώην οδηγός της Formula 1, Maria de Villota, έδειξε για πρώτη φορά το κράνος, το οποίο της έσωσε τη ζωή στο ατύχημα στις δοκιμές του Duxford.

Σε εκδήλωση για την Οδική Ασφάλεια, που έγινε στη Μαδρίτη η Maria de Villota έδειξε για πρώτη φορά το σχεδόν κατεστραμμένο κράνος της, από το ατύχημα, που είχε σε δοκιμές της ομάδας της Marussia πέρυσι στο αεροδρόμιο του Duxford.

Η 33χρονη οδηγός λίγο πριν κάνει το ντεμπούτο της σε δοκιμές της F1 με την ομάδα της Marussia έκανε

ένα τεστ ταχύτητας στον αεροδιάδρομο του Duxford στην Οξφόρδη. Στο τέλος της δοκιμής και ενώ η οδηγός πήγαινε προς την τέντα της ομάδας, το μονοθέσιο επιτάχυνε (ανεξήγητα) με αποτέλεσμα να πέσει στην κατεβασμένη πόρτα του φορτηγού μεταφοράς του.

Η De Villota τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, είχε σοβαρά κατάγματα και κακώσεις στο κρανίο και το πρόσωπό της, ενώ έχασε και το δεξί της μάτι.

Μετά από πολλαπλές εγχειρήσεις και διορθωτικές επεμβάσεις, επανέρχεται στους φυσιολογικούς της ρυθμούς και παίρνει μέρος σε σεμινάρια για την οδική ασφάλεια. Σε πρόσφατο event στη Μαδρίτη έδειξε για πρώτη φορά το κράνος που φορούσε την ημέρα του ατυχήματος. Ένα Bell αξίας 3.057¤ (ευρώ) το οποίο είναι σπασμένο στη μέση.

«Ως τώρα μόνο η οικογένειά μου είχε δει το κράνος μου» δήλωσε η κα de Villota και πρόσθεσε: «Τώρα αισθάνθηκα έτοιμη να το δείξω και στον κόσμο. Αν αυτό έγινε φορώντας κράνος φανταστείτε τι γίνεται αν οδηγείτε χωρίς κράνος και χτυπήσετε κάπου».

Keywords
Τυχαία Θέματα