Hell Week: Μόνο αν είσαι σκληρό καρύδι, αντέχεις τέτοια εκπαίδευση

Η Ειδική Ομάδα Naval Operations (NAVSOG) (αναφέρεται επίσης ως ομάδα Navy SEALs) είναι η μικρότερη επίλεκτη μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού των Φιλιππίνων η οποία εκπαιδεύεται σε ειδικές ενέργειες, δολιοφθορές και ανορθόδοξο πόλεμο. Η εκπαίδευση της μονάδας έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από την αντίστοιχη ομάδα του Ναυτικού στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η μονάδα απέκτησε εξέχουσα θέση σε μια σειρά από αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις, κυρίως εναντίον της ομάδας Αμπού Σαγιάφ, και είναι γνωστή για το εξαιρετικά απαιτητικό πρόγραμμα φυσικής κατάρτισης που απαιτεί.

Οι υποψήφιοι πρέπει

να κολυμπούν δύο μίλια και να τρέχουν καθημερινά 10 χιλιόμετρα. Επιπλέον, θα πρέπει να κολυμπήσουν 27 χιλιόμετρα από το Ρόχας Μπουλεβάρντ, στη Μανίλα έως τη ναυτική βάση στο Σάνγκλει Πόιντ χωρίς ανάπαυση.

Μια από τις χειρότερες δοκιμασίες είναι η λεγόμενη «Hell Week», κατά τη διάρκεια της οποίας οι υποψήφιοι πρέπει να εκτελούν απαιτητικές και εξαιρετικά επίπονες σωματικές ασκήσεις με ελάχιστες ώρες ύπνου όλη την εβδομάδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μία τάξη, μόνο 21 φοιτητές πέρασαν την σκληρή εκπαίδευση από τους 79 υποψηφίους που είχαν αρχικά ξεκινήσει το πρόγραμμα της NAVSOG.

Όπως είναι φυσικό, οι «πιρουέτες» που καλούνται να εκτελέσουν στη φωτογραφία που βλέπετε οι εκπαιδευόμενοι, μάλλον με παιχνιδάκι θα τους μοιάζει μπροστά σε αυτά που τους περιμένουν.

Φωτογραφία:REUTERS/Romeo Ranoco

The post Hell Week: Μόνο αν είσαι σκληρό καρύδι, αντέχεις τέτοια εκπαίδευση appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα