Guardian: H Tζολί γελοιοποίησε το gossip-Σαν αρρενωπός άνδρας να δηλώνει γκέι

Ενώ περιοδικά που ασχολούνται με τη showbiz επέμεναν ότι η Αντζελίνα αναζητεί αισθησιακά ξενοδοχεία όπου θα διένυε τον μήνα του μέλιτος -και μάλιστα ευρισκόμενη σχεδόν σε υστερία προκειμένου να προλάβει τον γάμο της Τζένιφερ Ανιστον- η ηθοποιός στην πραγματικότητα ανέρρωνε από την επέμβαση που με γενναιότητα χθες δημοσιοποίησε με άρθρο της στους Νew York Times.

Η δυναμική ηθοποιός, μέσα από το γράμμα της όπου αποκάλυπτε

την απόφαση της για διπλή μαστεκτομή προκάλεσε την βιομηχανία των celebrity να επανεξετάσει τις «αξίες» της, αναφέρει σε εκτενές άρθρο του ο Guardian.

Διαβάστε απόσπασμα του εν λόγω άρθρου:

«Η Αντζελίνα Τζολί δεν είναι ασφαλώς η πρώτη ηθοποιός που έχει κάνει μαστεκτομή, όρος που ιατρικά συνήθως αναφέρεται ως αφαίρεση ενός τουλάχιστον ανατομικού γνωρίσματος, που οι γυναίκες ηθοποιοί αναμένεται να σηκώνουν «ως λάβαρο» για χάρη της καριέρας τους. Στη πραγματικότητα μου έρχονται στο μυαλό τέσσερις ηθοποιοί που έχουν συζητήσει δημόσια για τη μαστεκτομή τους όπως η Κριστίνα Απλγκέïτ, η Ολίβια Νιούτον Τζον, η Λίν Ρέντγκρεïβ και η Κάθυ Μπέïτς.

Ούτε είναι η πρώτη που υπεβλήθη σε διπλή μαστεκτομή καθώς όπως είχε ανακοινώσει πέρυσι η διάσημη τηλεοπτική περσόνα Σάρον Όσμπορν στο περιοδικό «Ηello», υπεβλήθη σε μαστεκτομή όταν ανακάλυψε ότι είχε το γονίδιο του καρκίνου του μαστού.

Ωστόσο, ενώ η Τζολί μπορεί να μην είναι η πρώτη, η πράξη της αυτή θεωρείται από κάθε άποψη αξιοσημείωτη και γενναία, ειδικά αφού πρόκειται για διπλή προληπτική μαστεκτομή. Είναι σίγουρα μία γυναίκα υψηλού προφίλ ώστε να κάνει μία τέτοια ανακοίνωση και αναμφισβήτητα διακυβεύει πολλά.

Το να ανακοινώσει μία νεαρή, όμορφη ηθοποιός ότι αφαίρεσε το στήθος της αποτελεί ως κίνηση καριέρας κάτι παρόμοιο με το να δηλώσει ομοφυλόφιλος ένας όμορφος, αρρενωπός άνδρας, γεγονός γελοίο και αηδιαστικό και για τις δύο πλευρές. Δεν αμφισβήτησε τελικά απλά την δημόσια εικόνα της αλλά και το ανιαρό κλισέ για το τι κάνει μία γυναίκα σέξι και πως μία γυναίκα που θεωρείται σύμβολο του σεξ αναφέρεται στο σώμα της.

Κρίνοντας από το απλό και με σαφήνεια άρθρο της στους Νew York Times όπου συζητά γιατί επέλεξε να υποβληθεί σε διπλή μαστεκτομή, η Τζολί αντιμετωπίζει τη δημοσιοποίηση της απόφασης της, απλά ως ένα θέμα δημόσιας υπηρεσίας:

«Διάλεξα να μη κρατήσω κρυφή την ιστορία μου, επειδή υπάρχουν πολλές γυναίκες που δεν γνωρίζουν ότι μπορεί να ζουν κάτω από τη σκιά του καρκίνου. Ευελπιστώ ότι και οι ίδιες θα έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν για το γονίδιο και αν βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο θα γνωρίζουν επίσης ότι έχουν και άλλες δυνατές επιλογές» δήλωσε η Τζολί αναγνωρίζοντας παράλληλα τα ζητήματα οικονομικής φύσεως που εμποδίζουν πάρα πολλές γυναίκες από το να κάνουν την εξέταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα