Game of Thrones The Wars To Come: Ο Πετίρ Μπέιλις, η Σάνσα και… τα wtf μάτια του Τάιγουιν

Όπα παιδιά να οργανωνόμαστε σιγά σιγά. Από χθες το βράδυ ο καναπές έχει μπει σε mode Game of Thrones ο καθείς έχει τις θέσεις του (ο Σέλντον αυτή στην αριστερή άκρη του) και το αποτύπωμα των μαλακών μορίων έβαλε την πρώτη του στάμπα.

Του Στέργιου Πουλερέ

Για εσάς τους λίγους που κατά τύχη μπορεί να ξεχαστήκατε στις διακοπές και να μην έχετε πάρει χαμπάρι, ο 5ος κύκλος όχι απλώς ξεκίνησε, αλλά πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος. Τα 4 πρώτα επεισόδια του διέρρευσαν και πολλοί

είναι εκείνοι που έσπευσαν να τα κατεβάσουν. Με αυτούς παρτίδες δεν θέλουμε.

Κι επειδή το Spoiler πολλοί αγάπησαν αλλά αυτόν που τα κάνει ουδείς, εσένα που ετοιμάζεσαι να ξεφουρνίσεις τη συνέχεια σε αποκλείουμε από δω. Αλλά και εσάς που δεν είδατε το πρώτο επεισόδιο σας προτείνω να πάτε να το δείτε και μετά να επανέλθετε δριμύτεροι εδώ. SPOILERS HAVE ALREADY COME!!! (Αναβοσβήνει η μαρκίζα)…

Το μάθημα μου το έμαθα. Το πρώτο επεισόδιο κάθε κύκλου δεν έχει να κάνει καθόλου με τα επόμενα. Όχι ως προς την υπόθεση, αλλά στην δομή και την ταχύτητα. Σε φάση ραστώνης μεταπηδούμε από δρώμενο σε δρώμενο με στόχο να επανέλθουν οι αναμνήσεις μας για όλα όσα συνέβησαν στο παρελθόν και να δούμε που βρίσκονται οι περισσότεροι στα 7 Βασίλεια. Το να τα πάρεις όμως με την σειρά θα ήταν βαρετό. Γι’ αυτό ας τα πάρουμε με σειρά σημαντικότητας.

Ο Τίτλος

Αυτό το παιδί που όλοι το αγαπούν, ο Πετίρ έχει βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο του και δεν τον σταματάει τίποτα. Πλέον, έχει και τη Σάνσα που μας είχε προειδοποιήσει ότι φέτος δεν θα είναι το κοριτσάκι με τα σπίρτα, αλλά κυριολεκτικά vigilante ολκής.

Κι αφού οι δυο τους ξεπάστρεψαν τη μαμά Λίζα Τάλι που πήγε για ελεύθερη πτώση και έσκασε στα βράχια, είπαν να απιθώσουν και το βυζανιάρικο τον Ρομπ Άριν σε έναν δάσκαλο ξιφομαχίας για να τον βγάλουν από τα πλάνα τους χωρίς κανείς από τους γηραιούς της πόλης να τους κατηγορήσει ή υποψιαστεί. Κι επειδή ο Ρομπ μέχρι πέρσι ρουφούσε το γάλα από το στήθος της μαμάς, είναι ευκόλως εννοούμενο ότι θα αργήσει να πάρει μπρος.

Όλη η μαγεία και το ιντριγκαδόρικο εν όψει συνέχειας είναι ο διάλογος τους μέσα στην άμαξα. Όταν εκείνος της λέει να μην εμπιστεύεται κανέναν, τότε η Σάνσα τον ρωτάει πως εμπιστεύεται τους στρατιώτες που τους συνοδεύουν. Η απάντηση του είναι κατηγορίας Πετίρ Μπέιλις. «Τους πληρώνω πολύ καλά και ξέρουν τι παθαίνει όποιος με προδίδει».

Ειρήσθω εν παρόδω το πέρασμα τους γίνεται μπροστά από τα μάτια της Μπριέν και του Πόντρικ οι οποίοι κίνησαν από το Γουέστερος για να μαζέψουν τις αδερφές Σταρκ. Την Αρία την είχαν βρει και την άφησαν να φύγει. Η Σάνσα περνούσε μπροστά τους - μέσα σε μια άμαξα - και δεν πήραν πρέφα. Ίσως φταίει το ότι η Μπριέν σιχαίνεται τον ρόλο που της ανατέθηκε. Γεννήθηκε για να ακολουθεί κι όχι να ποδηγετεί. Γι΄αυτό και ξαποστέλνει τον Πόντρικ.

Αυτός ο Στάνις ετοιμάζεται να βγάλει γάλα ανάψει φωτιές

Το αφηγηματικό κενό προκύπτει από τις εξελίξεις στο Τείχος που πρέπει να έγιναν όσο έτρωγα το κοντοσούβλι. Αλλιώς δεν εξηγείται. Θυμάστε που τους είχαμε αφήσει; Λίγο μετά την μετωπική με τις φυλές που ζουν βόρεια του Τείχους, ο Τζον Σνόου (που το γράφει Jon χωρίς H όπως ο Βαρουφάκης με το ένα Ν) ετοιμαζόταν να πάει να συναντήσει τον Μανς Ρέιντερ.

Τώρα πως από αυτό βρεθήκαμε να είναι ο Στάνις Μπαράθεον με τον Ντάβος και τον στρατό τους στο Winterfell και να έχουν φυλακίσει τον Μανς δεν ξέρω. Είμαι βέβαιος ότι στα βιβλία το λέει και προσδοκώ ότι το σενάριο θα μας κάνει ένα flash back* (βλ. παρακάτω), δεδομένου ότι πλέον οι σεζόν θα είναι πολύ πιο τραβηγμένες σε περιεχόμενο.

Ο Τζον Σνόου εξασκεί στον χειρισμό του σπαθιού και της ασπίδας τον πιτσιρικά που διεμβόλισε την Ίγκριτ με το βέλος και του στέρησε τον έρωτα. Κάπου εκεί τον καλεί ο Στάνις και του ζητάει με πολύ ευγενικό τρόπο#not να πείσει τον Μανς να γονατίσει μπροστά του και να συνδράμει στην έφοδο προς Γουέστερος μεριά. Πώς το θες ρε Στάνις; Να στο δώσουμε στο χέρι ή να το πακετάρουμε για το σπίτι;

Ο Τζον - τον οποίο η Μελισάνδρη τσουτσουνίζει έκδηλα στο ασανσέρ που συναντιόσαντο - και ο Μανς αλληλοεκτιμώνται και δεν ήταν τυχαία η επιλογή του πρώτου. Όμως ο Μανς είναι παλικάρι και στέκεται όπως το βουνό στον άνεμο (ακαδημαικό χειροκρότημα για την παρομοίωση. Ευχαριστώ ευχαριστώ). Ε, κι αφού ούτε την ύστατη στιγμή δεν ενέδωσε, τον έριξαν στη φωτιά όπως τις μάγισσες στον Μεσαίωνα. Βέβαια αυτοί έζησαν πριν τον Μεσαίωνα, αλλά nonetheless να λες. Οι στρατιώτες του έβλεπαν την ανδρεία του καθώς τον τύλιγαν οι φλόγες. Και πάνω που ετοιμαζόταν να φωνάξει «Μην κιοτεύετε ωρε», ο Σνόου θέλησε να του δώσει έναν άξιο θάνατο. Όχι βασανιστικά με τις φλόγες να ξεκινούν από το δέρμα και να φτάνουν αργά στο μεδούλι. Αλλά τσακ μπαμ. Και το έκανε με ένα βέλος στην καρδιά να τον τρυπά. Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει; Α, ναι. Έτσι δεν πέθανε και η αγαπημένη του; Να τη και η τραγική η ειρωνεία.

Η Μητέρα των Δράκων καπούτ

Θυμάστε που η Ντενέρις έπαιζε τα μήλα με τρία χαριτωμένα δρακάκια (όχι τα παιδιά του Θοδωρή Δρακάκη); Ε, τώρα πια δεν την παίζουν. Για την ακρίβεια παραλίγο να την κάνουν σαν αρνί στη σούβλα. Στην πόλη Μίριν που η Καλίσι ετοιμάζει τα επόμενα της βήματα, οι πάλαι ποτέ άρχοντες της ζητούν να ανοίξει και πάλι την αρένα για να γίνονται μάχες. Εκείνη αρνείται διά ροπάλου.

Όμως ο Ντάριο Ναχάρις που έχει στο κρεβάτι χάρις, της εξηγεί, μετά το σεξ - ενός λεπτού σιγή για τα δάκρυα που ρίχνει αυτή τη στιγμή ο Sir Friendzone Τζόρα Μόρμον… ,ότι έχει δημιουργήσει εχθρούς και πρέπει να δώσει ένα σαφές μήνυμα κυριαρχίας. Ιδίως εντός της πόλης, μιας και μια σέχτα ονόματι Γιοι της Αρπυίας δολοφόνησε έναν από τους Άσπιλους και δεν σκοπεύει να σταματήσει εκεί. Της υπενθυμίζει ότι έχει τους δράκους στην πλευρά της. Ο ένας βέβαια αφού έκαψε ζωντανό ένα παιδί περνάει φάση εφηβείας και αγνοείται και οι άλλοι δύο ξερνούσαν φωτιές όταν την είδαν. «Δεν μπορώ να τους ελέγξω πια» είπε η Καλίσι. «Βασίλισσα των Δράκων χωρίς δράκους δεν είναι βασίλισσα» είπε αινιγματικά ο Ντάριο.

Το εξτραδάκι από τα τεκταινόμενα στη Μίριν είναι το πλατωνικό φλερτ μεταξύ της Μισαντέι - σας έχω πει πολλάκις ότι της είμαι ταγμένος - με τον Γκριζοσκώληκα. Μετά το eye contact και το full frontal nudity στο ποτάμι στο 8ο επεισόδιο, φαίνεται πως ο ευνούχος Άσπιλος ξαναφύτρωσε. Και όχι μόνο αυτό, αλλά του κάνει και μια ιδιότυπη σκηνή ζήλειας. «-Γιατί πάτε εσείς οι Άσπιλοι στις ιερόδουλες; -Πρέπει να φύγω». Κλασσική αντίδραση ανδρός που τιμάει τα παντελόνια του.

Ο Τίριον και τα βλάχικα του Βάρις

Γρήγορη επανάληψη. Ο φυλακισμένος Τίριον αποφυλακίζεται με την βοήθεια του Τζέιμι και του Βάρις. Καθώς το σκάει σκοτώνει την Σέι που την βρήκε στο κρεβάτι του πατέρα του του Τάιγουιν και μετά σκοτώνει και τον Τάιγουιν την ώρα που έκανε την ανάγκη του. Πριν προλάβουν να χτυπήσουν οι καμπάνες ο Βάρις τον έχωσε σε μια κούτα και έπλευσαν μαζί μακριά. Μετά από μέρες παραμονής στην κούτα, όπου χρειάστηκε να πετάει τα περιττώματα του από τις τρύπες ο Τίριον και ο Βάρις να του τα μαζεύει (ω, ναι αυτά τα έλεγαν μεταξύ τους), επιτέλους μπορεί να κυκλοφορήσει και πάλι ελεύθερος. Και τέρμα πιωμένος.

Γιατί από την πρώτη στιγμή που το έσκασε μέχρι τώρα έπινε διαρκώς. Μας έκανε και έναν εμετό δωράκι. Και κάπου εδώ βγήκε το ζουμί. Δεν έβαλα τυχαία τον διάλογο τους μετά την Καλίσι. Ούτε επειδή ήταν το αμέσως επόμενο σημαντικό. Ήταν το ίδιο σημαντικό. Κι αυτό γιατί ο Τίριον προσπαθώντας να μάθει το γιατί τον βοήθησε αφού δεν του χρωστάει τίποτα, βλέπει το μάτι του να αστράφτει.

Ο Βάρις του εξηγεί ότι θέλει να τον πάρει με το μέρος του επόμενου που θα καθίσει στον Σιδηρούν Θρόνο. Και αυτός δεν θα είναι he, αλλά she. Τα κουκιά είναι μετρημένα, οπότε σα να φωτογράφιζε την Καλίσι. Νιώθω ένα ενθουσιασμό να με διαπερνά. Πλέι μέικερ ο Τίριον combo guard η Ντενέρις και πάμε για δαχτυλίδι NBA άμα λάχει. Βέβαια από το πολύ πιοτί που έχει καταναλώσει ο Τίριον όχι μέχρι τη Μίριν δεν πάει, αλλά ούτε μέχρι την παραπάνω ρούγα.

Πένθος (;) στο King's Landing

Στη σκιά του θανάτου του Τάιγουιν, η Σερσέι βγαίνει από την άμαξα με όλη την πόλη να την αναμένει για το μνημόσυνο. Πρώτα - και αυτό είναι και το ξεκίνημα του επεισοδίου - γυρίζει πίσω σε ένα περιστατικό από τα μικράτα της με μια μάγισσα στο δάσος, από την οποία ζήτησε να μάθει το μέλλον. Την είχε προειδοποιήσει για το σήμερα. *Αυτή ήταν και η πρώτη φορά που οι σκηνοθέτες χρησιμοποιούν την τεχνική της εγκυβωτισμένης αφήγησης και προοιωνίζεται να το κάνουν ξανά και ξανά.

Η Σερσέι βρίσκεται ξαφνικά πάνω από το πτώμα να μιλά με τον Τζέιμι και καταλαβαίνουμε ότι γνωρίζει τι σκάρωσαν. Κακία όμως δεν του κρατά. Όλα αυτά βέβαια πάνω από αυτό.

Ματάρες έχεις ρε κερατά Τάιγουιν. Τι φάση; Έθιμο του βασιλείου; Ή ο Τσαρλς Ντανς πάσχει από σπάνια ασθένεια και δεν μπορεί να κλείσει βλέφαρο...; Καυτά ερωτήματα.

Ακολουθεί ένα πολύ περίεργο περιστατικό. Εκεί που κάθεται και πίνει η Σερσέι και αποφεύγει όλους όσοι της λένε καλά λόγια για τον πατέρα της, συναντά έναν ξάδελφο της. Στην αρχή μιλούν τυπικά. Στη συνέχεια απομονώνονται και από τα συμφραζόμενα βγαίνει ότι έχουν κάνει σεξ μεταξύ τους. Αν ισχύει ο συλλογισμός, τότε η Σερσέι παίρνει με άνεση τον τίτλο της Οικογενειακής Διακορεύτριας και αφήνει χιλιόμετρα πίσω την Σμαρούλα Κολλιάτσου διακορευτριαανηλικωνστονΚοροιλοβοΔραμαςκαιφιλολογοεξιμισηχρόνια. Εκτός του ότι έχει κάνει όργια με τον Τζέιμι, θυμίζω ότι είχε πιάσει το πέος του Τίριον όταν ήταν μωρό με σκοπό να το ξεριζώσει.

Παράλληλα με το πένθος, υπάρχουν άλλες υπόγειες διεργασίες στο βασίλειο που τις αντιλαμβάνεται η Σερσέι, αλλά δεν επιθυμεί να δράσει ακόμα. Η Μαργκέρι Ταιρέλ κάνει τα γλυκά μάτια στον Τόμεν τον επόμενο βασιλιά, μιας και θα γίνει γυναίκα του, ενώ προετοιμάζει τον αδερφό της Λόρας να παντρευτεί μια κοπέλα του παλατιού για να εδραιωθεί το Ταιρελέικο για τα καλά. Ο αδερφός όμως δεν αποκαλείται τυχαία Ιππότης των Λουλουδιών, μιας και τον βλέπουμε σε ολόγυμνο ενσταντανέ με το αγόρι του.

Όταν μιλάμε για πολιτική τα αισθήματα πάνε στην άκρη. Να σου και έτερος διεκδικητής στην παρτίδα!

Πηγή: ToraTora.gr

The post Game of Thrones The Wars To Come: Ο Πετίρ Μπέιλις, η Σάνσα και… τα wtf μάτια του Τάιγουιν appeared first on KoolNews.

Keywords
game of thrones, game, wtf, wtf, game, game of thrones, ματια, ολκής, εξηγείται, flash, θες, μπαμ, ειρωνεία, αρνι, φλερτ, full, nba, βιβλια, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, στρατος, βαρουφακης, φωτια, αμα, ξανα, μιλα, ανδρος, γλυκα, γυναικα, μητερα, μνημοσυνο, μωρο, τυχη, φλερτ, ωρα, flash, nba, αμαξα, αναμνησεις, ασανσερ, βγαινει, βλαχικα, βοηθεια, βορεια, βραδυ, βρισκεται, γαλα, γινει, γινεται, γινονται, δακρυα, δασος, δερμα, δειτε, δομη, δωσει, εθιμο, ειπαν, ειπε, ειρωνεία, εξηγείται, ιδιο, υποθεση, ισχυει, θες, θυμιζει, κυκλος, λιζα, λογια, μαμας, μαγεια, μακρια, μαμα, ματι, μπαμ, νταβος, ξεκινημα, ολκής, παιδι, παιδια, παμε, πεθανε, πενθος, ρολο, σεζον, σεναριο, συνεχεια, σειρα, σκηνοθετες, στεργιου, σχεδιο, το αγορι, το βουνο, τρια, τρυπες, φταιει, φορα, χερι, αγορι, βηματα, δαχτυλιδι, εφαρμογη, επεισοδια, full, κακια, κοπελα, καρδια, κρεβατι, μπροστα, σκηνη, σκοτωνει, θεσεις, βουνο, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα