Forbes: Ο Πούτιν είναι ο πιο ισχυρός κόσμος στον πλανήτη ενώ ο Ομπάμα επαναπαύθηκε

Πιο ισχυρός και από τον Αμερικανό πρόεδρο Ομπάμα είναι ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με την κατάταξη του περιοδικού Forbes, που υποστηρίζει ότι ο Ρώσος πρόεδρος «εδραίωσε τον έλεγχό του σε όλη τη Ρωσία».

Με τον Πούτιν να βρίσκεται στην κορυφή για πρώτη φορά στην πολιτική του καριέρα, το Forbes επισημαίνει πως στον αντίποδα ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα φαίνεται να έχει επαναπαυτεί στη θέση του «νωρίτερα απ' ό,τι συνηθίζουν οι Πρόεδροι που διανύουν τη δεύτερη θητεία τους». Ο

Ομπάμα βρισκόταν στην πρώτη θέση κάθε χρόνο από το 2009, με εξαίρεση το 2010, όταν ως ο πιο ισχυρός άνδρας στον κόσμο κατατάχθηκε ο Κινέζος Πρόεδρος Χου Τζιντάο.

Το περιοδικό Forbes χαρακτήρισε τον Ρώσο Πρόεδρο «πανίσχυρο επικεφαλής μιας πρώην υπερδύναμης», που όμως «διατηρεί τη ζωτικότητά της». Ο Ομπάμα από την άλλη πλευρά χαρακτηρίζεται «ο σιδηροδέσμιος επικεφαλής» της πιο ισχυρής χώρας στον κόσμο.

Η υποψήφια του Λευκού Οίκου για την προεδρία της Fed, Τζάνετ Γέλεν λαμβάνει την 72η θέση, λίγες εβδομάδες μετά από την ανακοίνωση της υποψηφιότητας από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, στη θέση του απερχόμενου κ. Μπερνάνκι.

Οι 27 CEOs και πρόεδροι της λίστας ελέγχουν πάνω από 3 τρισ. δολάρια σε ετήσια έσοδα, ενώ στην ομάδα των πιο ισχυρών ανήκουν και 12 επιχειρηματίες, συμπεριλαμβανομένων των νέων δισεκατομμυριούχων: τον Aliko Dangote από τη Νιγηρία (νο. 68), ιδρυτή της Dangote Group και τον Larry Ellison της Oracle (νο. 58). Μιλώντας για δισεκατομμυριούχους, η φετινή λίστα των ισχυρών του Forbes περιλαμβάνει 28 από αυτούς, με αθροιστική αξία που ξεπερνά τα 564 δισ. δολάρια.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα