Flashback: Θυμάστε τι είχε συμβεί στο «Απόλλων 13»;

Μιας και είναι η ταινία «Gravity»στην επικαιρότητα, όπου απέσπασε και αρκετά βραβεία στα φετινά BAFTAS, μας ήρθε στο μυαλό το «Απόλλων 13″ και θελήσαμε να μοιραστούμε μαζί σας την ιστορία του. Φυσικά, η ιστορία των 3 αστροναυτών είχε αποτελέσει έμπνευση για τον Ron Howard ο οποίος σκηνοθέτησε την ομώνυμη ταινία και μάλιστα είχε κερδίσει δύο βραβεία Οscar στις κατηγορίες καλύτερου Μοντάζ και καλύτερου Ήχου, το 1995.

Είναι φορές που όλα τα σημάδια μάς προειδοποιούν ότι κάτι θα συμβεί. Στιγμές που, αν και στο παρελθόν όλα πήγαιναν

ρολόι, κάτι μας δείχνει ότι πλησιάζουν μεγάλες δυσκολίες. Αυτό συνέβη το 1970 στους αστροναύτες που ταξίδευαν με το Απόλλων 13. Όλα γύρισαν εναντίον τους. Ακόμα κι έτσι, γραπώθηκαν απ΄ τη ζωή με νύχια και με δόντια, και τον αγώνα τους και την αισιοδοξία τους τα θυμόμαστε μέχρι και σήμερα, καθώς βγήκαν νικητές στη μεγαλύτερη διαστημική κρίση σ΄όλη την Ιστορία.

Όταν πραγματοποιήθηκε η αποστολή του Απόλλων 13, ο κόσμος έμοιαζε να έχει γυρίσει την πλάτη στις αποστολές στο φεγγάρι. Δεν ήταν πια είδηση. Υπήρχαν θέματα, πιο σημαντικά εκείνο τον καιρό, κι αυτό, το να πάνε κάτι άντρες να μαζέψουν πέτρες στην επιφάνεια της Σελήνης, δεν ήταν τίποτα το πρωτότυπο, το είχαν κάνει πριν άλλα δυο πληρώματα.

Ο Τζείμς Α.Λόβελ, ο Τζακ Σουάιγκερτ και ο Φρεντ Χέιζ επιβιβάστηκαν στο Απόλλων 13 στις 13.13 της 12ης Απριλίου και, σαν να ήταν σημαδεμένο από το νούμερο της κακοτυχίας, την επόμενη, 13 Απριλίου, άρχισαν τα προβλήματα.

Οι αστροναύτες του διαστημόπλοιου σύντομα θα παρέκκλιναν σε μια μαύρη και παγωμένη θάλασσα. Μία έκρηξη αχρήστευσε τη μια δεξαμενή οξυγόνου, ενώ προκάλεσε ζημιά και στη δεύτερη, κι έτσι αναγκάστηκαν να καταφύγουν στη σεληνάκατο. Σχεδόν χωρίς ενέργεια, χρειάστηκε να μειώσουν την κατανάλωση στο ελάχιστο και να απενεργοποιήσουν όλα όσα δεν ήταν απαραίτητα, με κίνδυνο να αρρωστήσουν από την έλλειψη νερού και την υπερβολική έκλυση διοξείδιο του άνθρακα, δεδομένου ότι η καμπίνα ήταν φτιαγμένη για δύο άτομα και όχι για τρία.

Διαβάστε την συνέχεια στο Jenny.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα